Literatuur

Literaire verhalen beginnen hier

Winnaar Libris Literatuurprijs 2020
Onze specialist Ellen
Voor de beste (literaire) boekentips moet je bij onze Ellen zijn.
Wanneer de Arabische Lente in 2011 volledig is ontwaakt, ontstaat ook in Beiroet de eerste onrust. Terwijl de huizen branden, legt dertiger Amin zijn herinneringen vast. Aan 1994, toen hij met zijn grootmoeder terugkeerde naar Libanon, twaalf jaar na de dood van zijn ouders. Aan zijn vriendschap met Jafar, met wie hij door de voor hem onbekende naoorlogse wereld zwierf. En aan hoe hij zo pijnlijk moest leren dat er in dit land nooit zekerheid zal zijn; niet over het verleden, niet over zijn vriendschappen, niet over de geschiedenis van zijn familie. Lied voor de vermisten Ontdek deze roman
Lied voor de vermisten
Black Lives Matter

Voor begrip en verdieping

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief verhalen beginnen hier

Wekelijkse update met tips, de agenda, cadeauhulp & inspiratie.

2 + 1 gratis

van 28 april t/m 28 juli

Uitgelicht Rodham

In het echt trouwde Hillary Rodham met de liefde van haar leven en werd zij de Hillary Clinton die we al decennia kennen. Maar in deze meesterlijk ver...

€ 19,95 ontdek
Thema uitgelicht Thrillers
Spannende boeken waarin het (hoofd)personage zich ontwikkelt, er onverwachte wendingen zijn en de psychologie belangrijker is dan geweld. Lekker jezelf de stuipen op het lijf jagen.
Reis om de wereld

Voor alle thuislezers

De Vries Van Stockum | Online evenementen

De afgelopen tijd heeft creativiteit van iedereen gevraagd. Boekpresentaties konden bij ons niet doorgaan, maar we hebben niet stil gezeten. Auteurs kwamen langs, hebben boeken gesigneerd en zijn de hemd van het lijf geinterviewd door ons. Het resultaat: online events die je kunt kijken en herkijken wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld:

Isa Hoes

Ik merk dat er in deze tijd heel veel behoefte is aan troost. En dat is natuurlijk heel erg logisch - dat hebben we allemaal. Voor mij zit troost onder andere in poëzie. Isa Hoes vindt het belangrijk om lokale boekhandels te steunen. Daarom signeert ze voor ons haar bloemlezing Zo Heel jij mij en roept ze andere schrijvers op om hetzelfde te doen. Ook leest ze een gedicht voor uit haar bundel.

Marlen Visser
Bekijk hier het interview met Marlen Visser over haar thriller Noodlot waarin ze o.a. vertelt over haar samenwerking met Peter R. de Vries, het fictieve dorpje dat misschien wel een nightmare come true wordt en over Moordwijven. Overtuigd? Bestel meteen een gesigneerd exemplaar!

Literatuur kopen

Over literatuur valt te twisten, zelfs over de naam. Want wat is literatuur precies? In dat geval halen we Wikipedia er even bij: “Literatuur in de betekenis van letterkunde of letteren is de verzamelde schriftelijke neerslag van een land of van een periode, voor zover het geschriften betreft die hun waarde ontlenen aan veronderstelde vormschoonheid of emotioneel effect.” Mocht dit je petje te boven gaan, bekijk de selectie romans, thrillers, biografieën, poëzie, klassiekers en waargebeurde verhalen van De Vries Van Stockum en je komt absoluut aan je literaire trekken.