Gratis verzending vanaf €50,-

Alle genres

Onze laatste recensies

Mijn favoriete jeugdboek…

editor

Door Booklover Wineke online: 7 dagen

De tolk van Java -- (Bekroond)
Winnaar Libris Literatuur Prijs 2017

Uit het juryrapport: In zijn roman De tolk van Java rekent Alfred Birney af met talloze mythen over ons koloniale verleden en de directe gevolgen daarvan voor de betrokkenen en hun nazaten. Enerzijds doet hij dat aan de hand van de herinneringen van een getraumatiseerde KNIL-militair in de Bersiap, de gewelddadige periode in Nederlands-Indië die begon na de capitulatie van de Japanners in 1945 en eindigde met de politionele acties van 1947 en 1949. Deze bloedige, wrede tijd wekt de schrijver op een originele en bovenal volstrekt geloofwaardige manier tot leven.

editor

Door Booklover Ellen online: 7 dagen

Het lied van ooievaar en dromedaris -- (Bekroond)
Winnaar Libris Literatuur Prijs 2023

Het lied van ooievaar en dromedaris gaat over Eliza May Drayden, schrijfster van een geruchtmakende roman in het Yorkshire van de negentiende eeuw. Tijdens haar leven werd haar boek verguisd, maar in de decennia daarna groeide het meer en meer uit tot een meesterwerk.

De jury van de Libris Literatuur Prijs omschreef Daanje's roman in het juryrapport als 'een fascinerende literaire zoektocht die de lezer meevoert van het 19-eeuwse Yorkshire, via de Eerste Wereldoorlog in Picardië en dan weer terug naar Engeland om ten slotte te eindigen in het 21e-eeuwse Groningen'.

Daanje draagt de prijs op aan Emily Brontë, de Britse schrijfster uit de negentiende eeuw die als inspiratie diende voor haar roman. "Als zij Wuthering Heights niet had geschreven, dan had ik mijn roman niet geschreven."

editor

Door Booklover Ellen online: 7 dagen

Vlijmscherpe tranen -- (Bekroond)
Winnaar VN-Thriller van het Jaar

Een duizelingwekkend hoog verteltempo, fantastische dialogen en een sprankelende, spitsvondige schrijfstijl vol pareltjes van memorabele zinnen maken dit boek een heerlijke thriller. En niet onbelangrijk: dit is de enige nominatie die de juryleden voortdurend in de lach deed schieten. Een jurylid: ‘Als je zo veel humor tegenover al dat keiharde geweld zet, dan houdt dat elkaar in balans.’ Geestig, ontroerend en keelsnoerend spannend. De VN-Thriller van het Jaar is Vlijmscherpe tranen, een bevrijdende omzetting van levenspijn.

editor

Door Booklover Ellen online: 7 dagen

Sonny Boy -- (Literatuur)
Favoriet

Sonny Boy van Annejet van der Zijl is mijn all-time favoriet! De jonge Surinaamse student Waldemar gaat in Den Haag op kamers wonen bij Rilka, een gescheiden vrouw met 4 kinderen. Waldemar en Rilka krijgen samen een kind met als bijnaam “Sonny Boy”. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stellen Rilka en Waldemar hun huis open voor onderduikers maar worden in januari 1944 opgepakt en overleven de oorlog niet. De kleine “Sonny Boy” overleeft de oorlog. Prachtig boek over discriminatie, liefde en oorlog.

editor

Door Booklover Ellen online: 7 dagen

Een prachtig geboortecadeau

editor

Door Booklover Wineke online: 10 dagen

Pleegkind -- (Literatuur)
Aanrader

Prachtig verhaal over iemand die eindelijk geluk denkt te vinden bij pleegouders totdat haar vader weer op de stoep staat...

Nu verfilmd als The Quiet Girl 

editor

Door Booklover Rutger online: 10 dagen

Een hartverscheurend coming-of-age verhaal over verlies, familie, en liefde in een racistisch America. Aanrader voor liefhebbers van Daar waar de rivierkreeften zingen - maar zéker geen aftreksel daarvan! Heeft trouwens ook een inspirerende en veerkrachtige hoofdpersoon.

editor

Door Booklover Rutger online: 10 dagen

Munt -- (Literatuur)
Aanrader

Bijzondere roman over een clash tussen culturen, in gang gezet door een hele oude munt. Leest bijna als thriller en zet je aan het denken over hoe fragiel de mens toch eigenlijk wel is.

editor

Door Booklover Rutger online: 10 dagen

Luc Panhuysen schreef een moderne klassieker over 1672, het jaar waarin de Republiek op het randje van de afgrond balanceerde. Het land werd over land aangevallen door Frankrijk en de bisdommen Münster en Keulen. Voor de Nederlandse kust kruiste de Engelse vloot. Panhuysen beschrijft het jaar aan de hand van de correspondentie van de familie Van Reede. Vader Godard was diplomaat in Duitsland, zijn vrouw Margaretha moest vluchten van het familieslot Amerongen bij Utrecht en zoon Godard Junior was officier in het Staatse leger. In de correspondentie tussen de familieleden komen zo de verschillende perspectieven op het rampjaar aan de orde: de politiek, het lot van de burgers en de militaire strijd.

editor

Door Booklover Léon online: 10 dagen