Gratis verzending vanaf €50,-

De vogels


Nederlands | 15-08-2019 | 240 pagina's

9789048854295

Paperback / softback


€ 22,99


 Voorraad in de winkel

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €2,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

De vogels is een klein, diepmenselijk verhaal van grootse schoonheid, geschreven door een van de belangrijkste Scandinavische schrijvers van de twintigste eeuw.

Tekst achterflap

De zevenendertigjarige Mattis is een in zichzelf gekeerde man die moeite heeft zich te verhouden tot de volwassen wereld. Hij woont samen met zijn zus Hege in een klein huis in de verlaten Noorse bossen, waar zij probeert de eindjes aan elkaar te knopen met het breien van truien. Ze moedigt Mattis regelmatig aan om ook werk te zoeken, maar veelal zonder resultaat.
Als het Mattis op een dag lukt om veerman te worden op het meer waaraan ze wonen, is de enige passagier die hij dagelijks vervoert een houthakker, Jørgen. Wanneer die verliefd wordt op Hege en bij Mattis en haar intrekt, vindt Mattis het maar moeilijk met deze veranderingen om te gaan.

Recensie/Quote

Het proza van Vesaas is spaarzaam en tegelijk bevat het een uitgesproken lyrische dimensie, vol nauwgezet aangewende symboliek.

Biografie

Tarjei Vesaas (1897-1970) schreef meer dan vijfentwintig romans, poëziebundels, korte verhalen en toneelstukken. Hij werd regelmatig genoemd als kanshebber voor de Nobelprijs voor Literatuur, en won de prestigieuze Nordic Council Literature Prize.

Details

EAN :9789048854295
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Vertaler : Marin Mars
Publicatie datum :  15-08-2019
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :135 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :288 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal pagina's :240
Keywords :  autistisch;birds;breien;broer;eenzelfig;eigenzinnig;fuglane;in zichzelf gekeerd;introvert;knausgaard;knausgard;knausgård;literatuur;marin mars;meer;ninorsk;nobelprijs;noors;noorse;noorwegen;nynorsk;tarjei;veer;veerboot;vertaald;vertaling;vesaas;vogels;zus