Gratis verzending vanaf €50,-

Onder gepensioneerden


Nederlands | 05-10-2023 | 280 pagina's

9789000390243

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Tekst achterflap

Pensioen is helemaal het einde!

Vijf jaar na de cursus ‘Wat te doen met je pensioen?’ op Texel nodigt een van de deelnemers de anderen uit voor een reünie. Het lijkt een mooie aanleiding om te reflecteren op hun eerste pensioenjaren. Ze zitten allemaal in dezelfde fase van het leven, maar denken toch stuk voor stuk anders over het pensioen, het leven, de cursus én hun mede-cursisten. Zo anders dat de reünie op losse schroeven komt te staan.

Aan de hand van de verhalen van twaalf gepensioneerden wordt op hilarische, pijnlijke en ontroerende wijze duidelijk hoe verschillend iedereen omgaat met de levensfase als vrijgestelde oudere. Zo probeert Gerard zijn avonturen als jeugdige lifter te herbeleven, poogt Coby haar zeventigste verjaardag te verdoezelen, verbrandt Douwe alle schepen achter zich en vertrekt na een boze ‘Afscheidsbrief aan Nederland’ naar Thailand en schrijft Gerben aan zijn memoires, waar zijn partner verre van blij mee is.

Onder gepensioneerden laat zien dat het pensioen lang niet het einde hoeft te betekenen.

Jaap Kranenborg (1951) schreef eerder de romans De laatste horizon, Warenhuis van het verleden en De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde. Naast deze romans heeft hij vele verhalen gepubliceerd in literaire tijdschriften, waaronder De Tweede Ronde, Hollands Maandblad en Tzum. Enkele van die verhalen werden later opgenomen in verzamelbundels (Mooi meegenomen en Goed gebundeld). Daarnaast schrijft hij regelmatig artikelen, columns en verhalen over vogels voor diverse media, zoals NRC, Trouw, Het Parool, Het Vogeljaar en De Nieuwe Meerbode.

Over De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde:
‘Aanrader, ook voor wie niet met pensioen gaat.’ NRC

‘Een herkenbare en humoristische roman.’ Margriet

‘Jaap Kranenborg schrijft dat met veel humor op, en daarnaast is het ontroerend en herkenbaar. Zo leuk geschreven dat het voor een breed publiek de moeite waard is.’ Mezza, Algemeen Dagblad

Biografie

Jaap Kranenborg (1951) schreef eerder de romans De laatste horizon, Warenhuis van het verleden en De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde. Naast deze romans heeft hij vele verhalen in literaire tijdschriften, waaronder De Tweede Ronde, Hollands Maandblad en Tzum, gepubliceerd. Enkele van die verhalen werden later opgenomen in verzamelbundels (Mooi meegenomen en Goed gebundeld). Voorts schrijft hij regelmatig artikelen, columns en verhalen over vogels voor diverse media, zoals NRC, Trouw, Het Parool, Vogeljaar en De Nieuwe Meerbode.

Details

EAN :9789000390243
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatie datum :  05-10-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :142 mm
Dikte :26 mm
Gewicht :400 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :280
Keywords :  gepensioneerden;ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde;pensioen;pensionado;texel