Tips

Inspiratie vind je hier

Direct naar: Wat te doen met kinderen? | Op pad in Nederland | Op pad in België

Bekijk ook: Serie: Rustiek Kamperen | ANWB reisgidsen en reisinspiratie | ACSI campinggidsen | ROOTS Wandelgidsen

Genieten van eigen land begint hier

Wat is er vandaag te doen in de buurt? Of in Nederland? Hoe vermaken we de kinderen tijdens de zomervakantie? Op deze pagina vind je inspiratieboeken en leesvoer om jezelf en je gezin - inclusief kinderen - lekker te vermaken. Met schooloefenboeken, doeboeken, tips om buiten te doen en nog veel meer! Verken ook onze rubrieks- en themapagina's in het dropdown menu hierboven voor de mooiste boeken om nu te lezen.

Bekijk ook Vakantie op je bord
Het ultieme souvenir Verlang je alweer terug naar de zomeravonden buiten eten met heerlijke exotische gerechten? Neem je favoriete food finds mee naar huis en deel ze met je vrienden. Je zou bijna vergeten dat je thuis was...
Bekijk ook Op pad in Den Haag
En omgeving Ontdek de achtertuin
Bekijk ook Op pad in Haarlem
En omgeving Ontdek de achtertuin

 

Wat te doen met kinderen?

Serie uitgelicht Outdoor Kids
Super leuke logboekstyle handboekjes Leerzaam en inspirerend
Meer Outdoor Kids Spoorzoeken, weervoorspellen, vogelspotten, huttenbouwen, sterrenkijken, standactiviteiten
Inspiratie Het Muizenhuis
Kleur gigagrote Muizenhuis kleurplaten in Of laat je inspireren en bouw zelf een eigen muizenhuis, of muizenwinkel, of muizencamping

 

Nederland

Uitjes in de buurt

Afgelopen jaren hebben we (bijna) niet kunnen reizen en zijn we massaal ons eigen landje gaan verkennen. En wat heeft het toch een hoop te bieden. Prachtige natuur, fantastische wandel- en fietsroutes en heerlijke wateren om verkoeling te zoeken. Oftewel, er valt ongelooflijk te doen en te zien. Om je op weg te helpen, vind je hier de beste tips voor bijzondere natuurgebieden, verrassende overnachtingsplekken, verborgen pareltjes en nog veel meer!

In de stad Amsterdam heeft Alles
We waren al verliefd op Amsterdam. Maar we hadden niet verwacht dat onze hoofdstad ons nog zó zou verrassen. Na het succes van Nederland heeft Alles zijn we dit keer door Amsterdam gaan reizen
Het water op Sup & kanoparadijs Nederland
Van de kano en kajak tot SUP: met deze praktische gids ontdek je allerlei spannende nieuwe peddelroutes voor dagtochten en meerdaagse tochten op het water.

Uitgelicht Sfeervol kindvriendelijk
Campings waar je blij van wordt Geen massale vijfsterrenparken, maar pareltjes in het bos, aan de kust of tussen de weilanden. Plekken waar de sfeer gemoedelijk is en waar je kinderen het fantastisch vinden. Waar ze kunnen spelen in de modderspeeltuin of zwemvijver en waar je niet kop-aan-kont staat met je buren. Bij de één haal je een fijne koffie-to-go met zelfgebakken appeltaart, bij de ander rooster je marshmallows op je eigen vuurtje.
Ontdek Voor een kampeertrip die de moeite waard is
Uitgelicht Charmecampings
In Nederland Waar je echt lekker tot rust komt

 

België

Uitjes net over de grens

Niet al te ver van huis, maar je bent er toch even tussenuit. Ook in België vind je genoeg leuks te doen! Onze favoriete boeken met uitjes voor jong én oud zetten we met alle liefde op een rijtje.

De natuur in Ontdekkingsreizigers in België
Dingenzoekers met een nieuwe bijbel voor al wie houdt van ontdekkingen in eigen land: Het boek voor ontdekkingsreizigers in België.
Met een biertje erbij Belgisch bier
Een unieke encyclopedie, vol smaak- en aromaprofielen, chemische analyses en handige grafieken.

Meer inspiratie

De wereld ligt aan je voeten met een boek