Bijzondere Boeken

Exclusief en gesigneerd

Auteur aan de deur

Wat is er nu leuker dan wanneer een schrijver zijn gesigneerde boek zelf bij je komt afleveren? Bestel één van deze boeken via onze BooksApp (06 216 341 36) en geef door als er een naam in gezet mag worden. De auteur komt het boek dan persoonlijk op de fiets bij je afleveren in Haarlem of Den Haag (in de beschrijving staat waar de betreffende auteur bezorgt)! Woon je ergens anders? Dan kun je via onze website ook gewoon een gesigneerd exemplaar bestellen.

Let op: je kunt dus alleen een auteur aan je deur krijgen als je bestelt via BooksApp (stuur een appje naar 06216 341 36) - dus niet via deze website.

Oog in oog met Paramaribo
Beschikbaar vanaf 7 mei. Dit boek bevat 111 verhalen over het herinneringserfgoed van Paramaribo, verteld vanuit de tijd waarin ze speelden. Historische krantenberichten vormden het materiaal voor de verhalen over belangrijke personen en gebeurtenissen en na uitgebreid archiefonderzoek in Suriname en Nederland zijn verloren gewaande verhalen herontdekt. Eric Kastelein komt Oog in oog met Paramaribo persoonlijk op de fiets bij je afleveren in Den Haag!
De Roerige Lente van 1966
Drie studenten, twee jongens en een meisje, beleven de roerige dagen rond het huwelijk van kroonprinses Beatrix en Claus von Amsberg in Amsterdam, op 10 maart 1966 in Amsterdam. Max Verbeek komt De Roerige Lente van 1966 persoonlijk op de fiets bij je afleveren in Haarlem als je bestelt via BooksApp!
Sleutels
Op een vreemde plek in de bibliotheek vinden Julia en Manus een sleutel. Waar is die sleutel van? En heeft die iets te maken met de diefstallen die de laatste tijd in de bieb gebeuren? Samen gaan ze op onderzoek. Bestel Sleutels via onze BooksApp (06 216 341 36) en Annemarie Jongbloed komt het boek dan persoonlijk op de fiets bij je afleveren in Haarlem!
Slaap je al?
Zodra papa de deur achter zich dichttrekt, komen Sems knuffels Vos, Beer en Pop tot leven. Met z'n vieren herbeleven ze in korte verhaaltjes 's avonds de avonturen van overdag. Ze spelen kappertje, trouwen met zijn drieën en oefenen hoe je spaghetti eet in een restaurant. Bestel Slaap je al? via onze BooksApp (06 216 341 36) en Anke Kranendonk komt het boek persoonlijk op de fiets bij je afleveren in Haarlem!
Het Wikkelhart
Niet alleen boekverkoper en onze literatuurspecialist maar ook auteur. Bestel hier gesigneerde boeken van Bertram Koeleman. In Het wikkelhart zijn twee studiegenoten tijdens een vakantie op het Franse platteland getuige van een incident dat hen beiden op een fundamentele manier vormt. Bertram komt zijn boeken persoonlijk bij je afleveren in Haarlem als je bestelt via BooksApp.

Gesigneerd

Mijn Moeders Strijd
In Mijn moeders strijd beschrijft Murat Isik de onvermoede emancipatiestrijd van zijn moeder Aynur, die geboren wordt in een conservatief dorp in Oost-Turkije en opgroeit in de kuststad Izmir.
De Tour van '80
De mooiste Tour is voor Nederlanders nog altijd de Tour van ’80: winst voor Joop Zoetemelk, de tweede plaats voor Hennie Kuiper, tien etappezeges en twee ploegentijdritoverwinningen voor de Raleighploeg van Peter Post. In een meeslepende reconstructie beleeft Mart Smeets deze legendarische ‘Nederlandse’ Tour de France nog één keer. Hij blikt terug met alle betrokkenen, komt met verrassende feiten en openhartige verhalen van achter de schermen, en zoekt uit wat er van alle deelnemers van toen is geworden. ***** ‘Een onderhoudend verhaal van start tot finish, geheel in de eigen stijl van Smeets.’ Nederlandse Bibliotheek Dienst
Radeloos
In 2015 verdween de 21-jarige geneeskundestudente Sophia Koetsier in een wildpark in Oeganda. Er is nooit opgehelderd wat er met haar is gebeurd. Haar wanhopige ouders vroegen Joop van Riessen om raad. Hij kon niets anders dan een luisterend oor bieden, maar zijn fantasie ging met de zaak op de loop. Het resultaat daarvan is te lezen in RADELOOS. In deze spannende thriller verdwijnt studente Julia spoorloos tijdens haar stage in Zuid-Afrika. Anne Kramer, chef van de Amsterdamse recherche, is er net op bezoek bij een oude bekende. Samen gaan ze op onderzoek uit en belanden in een groot avontuur. Met dramatische afloop. JOOP VAN RIESSEN is oud-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie en thrillerschrijver. Met zijn verteltalent en expertise van het politievak staat hij op eenzame hoogte. RADELOOS is de twaalfde in de Anne Kramer-reeks. De delen zijn los van elkaar te lezen.
Coronakronieken
‘Coronakronieken’ van Daan Heerma van Voss is een boek om vat te krijgen op de tumultueuze of soms juist stille begintijd van de coronacrisis, een boek waarmee je aan latere generaties kunt uitleggen: zo ging dat, zo breekbaar bleek onze vertrouwde leefwereld te zijn. Zo klonk onze verwarring, en zo onze hoop. ‘Coronakronieken’ is een ongebruikelijke vermenging van genres (reportage, essay, pamflet) die je misschien het beste kunt samenvatten als geschiedschrijving on the go. En! De volledige opbrengst van dit boek gaat naar de boekhandel waar je het koopt! Het ultieme steun-je-lokale-boekhandel boek.
Gewoon Vegan
Bestel hier een gesigneerd exemplaar van Alexandra Penrhyn Lowe's ' Gewoon Vegan. Simpel en snel gewoon vegan koken, voor elke dag, voor elk gezin. Wat als je heus wel betrokken bent bij de wereld, het klimaat, duurzaamheid en de dieren, maar ook moet koken voor een kritische kleuter en een partner die fanatiek sport. Net als jijzelf, trouwens. Je wilt lekker eten, gezond maar niet overdreven groen én er niet voor naar zestien winkels hoeven.In Gewoon vegan deelt Alexandra ruim 80 vegan recepten voor het hele gezin. Toegankelijk en een écht gebruikersobject (want een herkenbaar fijn kookboek heeft bloemvegen tussen de pagina's en is niet echt smakelijk te presenteren op de koffietafel). Alexandra noemt het zelf een
Het Wolkenpaviljoen
Bestel hier een gesigneerd exemplaar van Jannie Regnerus' Wolkenpaviljoen. Met het stranden van zijn huwelijk komt een architect tot een confronterend inzicht: waar hij voor andere gezinnen huizen ontwerpt, is hij zijn eigen thuis verloren. Niets lijkt meer voor de eeuwigheid, zijn ontwerpen krijgen op de tekentafel al een houdbaarheidsdatum opgelegd. Hij ervaart niet alleen een uitholling van zijn vak, maar ook van zijn ziel. Om zijn inspiratie te hervinden keert hij terug naar Japan, naar de tempels en tuinen die hem als jonge architect hebben gevormd. Hij verdiept zich in de rituelen rond de Ise Jingu-tempel, het heiligdom van tweeduizend jaar oud dat iedere twintig jaar wordt afgebroken en nieuw opgebouwd. Tegen de achtergrond van de Japanse cultuur reflecteert hij op zijn wortels, hoe het landschap van zijn jeugd van invloed is geweest op de loop van zijn leven.
Gebrouwen door Vrouwen
Het verhaal van twee jonge zussen die in korte tijd het populaire merk Gebrouwen door Vrouwen oprichtten in een wereld die gedomineerd wordt door mannenWat begon als een gezellige hobby in Do’s keuken, groeide in vijf jaar tijd uit tot een biermerk dat in 600 kroegen wordt geschonken, in 700 supermarkten verkrijgbaar is en dat zelfs een eigen bar heeft! Hoe dat zo gekomen is? Stap voor stap nemen ze je aan de hand van bier mee in hun start-up-verhaal. Zo leer je hoe je bier brouwt en lees je tegelijkertijd over hoe ze op hun bek gingen, over de successen en natuurlijk over vrouw-zijn in een mannenwereld: hoe je daar gebruik van kunt maken en hoe het tegen je kan werken, maar vooral over doen wat je leuk vindt!
Home made Basics
WEGENS ENORM SUCCES OPNIEUW BESCHIKBAAR - Bestel een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek van Yvette van Boven. Mooi ingepakt in exclusief Yvette papier en gratis thuisbezorgd. Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van de gerechten en sluitende receptuur wordt koken een eitje. Home Made Basics is een boek dat een vaste plek gaat krijgen in uw keuken.
Natuurlijk Haarlem
WEGENS SUCCES OPNIEUW BESCHIKBAAR - Begonnen als rubriek in de Haarlemse Stadsglossy, maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig boek: Natuurlijk Haarlem. In 24 nieuwe en hernieuwde verhalen verkent Yorick Coolen op geheel eigen wijze de natuurlijke kant van Haarlem. Het samenspel van tekst en de meer dan 60 illustraties in kleur door zowel Eric J. Coolen als Yorick Coolen toont de stad vanuit het unieke perspectief van hen beiden. De boeken zijn gesigneerd door zowel Yorick als Eric.
Het grote moestuinierboek
WEGENS SUCCES OPNIEUW BESCHIKBAAR - Eigenlijk zou Het grote moestuinierboek bij ons gepresenteerd worden. Door de Corona crisis kon dat helaas niet doorgaan, maar we willen jullie dit fantastische boek niet onthouden. Je kunt bij ons een exclusief gesigneerd exemplaar van het boek bestellen en dan ligt het vandaag (als je bestelt via Booksapp in Haarlem) of morgen (voor alle andere mensen) op je mat.
Zo heel jij mij
Bestel hier een gesigneerd exemplaar van Zo heel jij mij, een bloemlezing van Isa Hoes over afscheid, verdriet en troost. Verdriet is een deel van het leven en besluipt je op de meest onverwachte momenten. Isa Hoes biedt troost en verlichting voor momenten van hevig verdriet, maar ook voor de kleine tegenslagen van alledag.
Wij zijn licht
Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van Woongroep Klank en Liefde. Haar drie huisgenoten worden aangehouden: het streven van de groep om te stoppen met eten en van licht en liefde te gaan leven, lijkt Elisabeth fataal te zijn geworden. Van wereldvreemde idealisten aan de rand van de maatschappij zijn de drie plotseling verdachten in een strafzaak geworden. Wij zijn licht van Gerda Blees is een must-have voor op je boekenplank.
Winterwater
Winterwater speelt zich af in het Friesland van de jaren tachtig en negentig. In dit fictieve drama op basis van feiten volgen we Lexje, een eigenzinnig kind dat vol verwondering kijkt naar de wereld om zich heen. Gedurende een korte wandeling, naar en door zijn huis, krijgen we inzage in de jeugdjaren van Lex. Bestel hier een gesigneerd exemplaar van Winterwater door de Haarlemse debutant Lex Paleaux.
De Huisvriend
Niet alleen boekverkoper en onze literatuurspecialist maar ook auteur. Bestel hier gesigneerde boeken van Bertram Koeleman. De Huisvriend gaat over Jonas Balsam, de beheerder van het landgoed Storm Lake en ogenschijnlijk de enige bewoner. Wat niemand weet is dat hij al bijna twintig jaar het bestaan van de mensenschuwe Benjamin Krendler verbergt. Het bewaken van deze precaire constructie is Balsams werkelijke dagtaak.
Engels voor leugens
Niet alleen boekverkoper en onze literatuurspecialist maar ook auteur. Bestel hier gesigneerde boeken van Bertram Koeleman. Net als in zijn veelgeprezen debuutroman De Huisvriend worden de personages in Engels voor leugens geconfronteerd met raadselachtige, unheimische gebeurtenissen. Soms door eigen keuzes, soms door het onvoorspelbare gekronkel van het lot.

Binnenkort beschikbaar

Deze titels zijn binnenkort (weer) als gesigneerde exemplaren leverbaar. Reserveren kan in sommige gevallen alvast via de link.

Verzwegen
Een opluchting in deze Coronatijden: de nieuwe Karin Slaughter komt eraan! En: wij krijgen een stapeltje gesigneerde exemplaren..! Reserveer snel jouw gesigneerde exemplaar! Een studente is in haar eentje aan het hardlopen in het bos. Ze prent zichzelf in dat ze geen reden heeft om bang te zijn, maar ze heeft het gruwelijk mis. Een monster houdt zich schuil tussen de bomen, en hij wacht op het juiste moment om toe te slaan. Jaren later zit de dader achter slot en grendel en is de zaak gesloten. Maar wanneer er een jonge vrouw op exact dezelfde wijze wordt aangevallen, heropenen Will Trent en Sara Linton het dossier. Hoewel het oorspronkelijke spoor is doodgelopen – herinneringen zijn vervaagd, getuigen verdwenen – tikt de klok genadeloos door, want de moordenaar aast op zijn volgende slachtoffer…
Boer Boris heeft het heet
BINNENKORT BESCHIKBAAR - Het is hartje zomer en bloedheet, al helemaal voor de schapen. Boer Boris lost het op in ‘Boer Boris heeft het heet!’ Boer Boris heeft het heet! Maar de schapen in hun dikke wollen jas hebben het nog veel heter. Het is middenin de zomer en Boer Boris moet iets doen! Hij helpt de schapen uit hun warme jasjes. Al die wol is ideaal voor het maken van dikke truien en mutsen. Die komen misschien beter van pas dan je denkt…
De Wijnboer
BINNENKORT BESCHIKBAAR - Vuur verbindt en onder het koken en eten komen altijd de beste verhalen los. Door de kennis over wijn van Olle en de prachtige verhalen en sferische fotografie van Charlotte, wordt de lezer mee op wijnreis genomen.
Als gezond verstand koning was
BEGIN JUNI BESCHIKBAAR - We schrikken niet meer van foto’s van zeeschildpadden die stikken in plastic verpakkingen, we beseffen allemaal dat we eigenlijk minder zouden moeten vliegen en we weten dat de vleesindustrie een desastreuze impact heeft op het milieu. We weten het allemaal, maar we doen bijna niets. Waarom niet? En hoe kunnen we dat doorbreken?
De Staatsbank
BINNENKORT BESCHIKBAAR - In De Staatsbank reconstrueren onderzoeksjournalisten Ivo Bökkerink en Pieter Couwenbergh van Het Financieele Dagblad de verlammende relatie tussen overheid en bank en de onderhuidse spanningen die leidden tot een nieuwe machtsstrijd aan de top.

Uitverkocht

Deze titels zijn helaas niet meer te verkrijgen als gesigneerd exemplaar. Klik op de link om een ongesigneerd exemplaar te bestellen. 

Japan in honderd kleine stukjes
Paulien Cornelisse houdt al jaren een Japanverzameling bij. En die verzameling ziet nu voor het eerst het licht in dit prachtig vormgegeven boek. Zowel de eerste lichting als tweede lichting gesigneerde boeken vlogen als warme broodjes over de (digitale) toonbank en zijn nu helaas uitverkocht. Met deze link kun je wel een ongesigneerd exemplaar bestellen.