Boeken over Haarlem

Verhalen over Haarlem beginnen hier

Haarlem 775 jaar!

Steun je favoriete lokale ondernemers Haerlemse Gastronomie Thuis
Blijven genieten van je favoriete restaurants Nu thuis, en straks na de crisis
Ontdek De opbrengst wordt verdeeld onder de restaurants
3D puzzel: St. Bavokerk
Ga de uitdaging aan en bouw de Sint Bavokerk van Haarlem. 162 stukjes bouwplezier om zelf of met de hele familie te maken. Door de voorgestanste gaatjes heb je geen lijm of schaar nodig. Met de stapsgewijze instructie is het eenvoudig om de Grote of Sint Bavokerk te reconstrueren. Beleef het plezier van puzzelen en bouwen tegelijk.

Foto's uit het geheugen van Haarlem
De ruim 150 afbeeldingen in Foto’s uit het geheugen van Haarlem zijn stuk voor stuk momentopnamen uit de relatief recente historie van de stad en het leven van de Haarlemmers. De foto’s illustreren hoe anders alledaagse dingen als werken, winkelen, onderwijs en ontspanning er enkele decennia geleden uitzagen. De plaatsen waar dat alles zich afspeelde veranderden vaak ook, of ze bestaan helemaal niet meer.
Tip: Zesduizend jaar Haarlem
Een geschiedenis op grond van
archeologische vondsten
Anja van Zalinge
Ontdek Waar begint de geschiedenis van Haarlem?
Bij de stadsrechten die de graaf van Holland
verleende in 1245?

Boeken over Haarlem kopen

Zoek je een boek over Haarlem? Dan zit je hier goed. Of je nu een reisgids voor een leuk dagje uit zoekt of een mooi fotoboek van Haarlem cadeau wilt geven, De Vries Van Stockum heeft het in huis. Zelfs de doorgewinterde Haarlemse mug weten wij te verbazen. We hebben boeken over de highlights van Haarlem: de Haarlemse Hofjes, de Haarlemse schilder Frans Hals, Stadsmolen De Adriaan of De Bavo. En boeken over de bijzondere wijken, het aangrenzende natuurgebied De Kennemerduinen en alledaagse verhalen uit de hoofdstad van Noord-Holland.