Boeken over Haarlem

Haarlem 775 jaar!

Nieuw: de enige echte, limited edition De Vries Van Stockum Haarlem tote bag
Laat zien dat je je lokale boekhandel steunt door ons overal mee naar toe te nemen.
Ontdek Stevige canvas tas met artwork van Alice Mulder.
3D puzzel: St. Bavokerk
Ga de uitdaging aan en bouw de Sint Bavokerk van Haarlem. 162 stukjes bouwplezier om zelf of met de hele familie te maken. Door de voorgestanste gaatjes heb je geen lijm of schaar nodig. Met de stapsgewijze instructie is het eenvoudig om de Grote of Sint Bavokerk te reconstrueren. Beleef het plezier van puzzelen en bouwen tegelijk.

Haarlemse drukkers in het verzet
In de lente van 1943 valt de beruchte Duitse Sicherheitsdienst drukkerij Hoogendoorn aan de Haarlemse Burgwal binnen. Joop Hoogendoorn en zijn 18-jarige zoon Ad worden gearresteerd wegens het maken van illegaal drukwerk. Joop komt terecht in het Oranjehotel in Scheveningen. Na een schijnproces wordt hij een jaar later op de Waalsdorpervlakte doodgeschoten. Ad wordt naar Duitsland gestuurd. Hij verblijft twee jaar in helse kampen en gevangenissen. Pas na zijn terugkeer in Haarlem in juli 1945 hoort hij dat zijn vader er niet meer is. De oorlog blijft Ad tot aan zijn dood in 2012 als een schaduw achtervolgen. In dit boek vertelt historicus Jan de Roos het levensverhaal van Joop en Ad Hoogendoorn. Hij deed uitvoerig onderzoek en sprak met hun familieleden en bekenden.
Steun je favoriete lokale ondernemers Haerlemse Gastronomie Thuis
Blijven genieten van je favoriete restaurants Nu thuis, en straks na de crisis
Ontdek De opbrengst wordt verdeeld onder de restaurants

Boeken over Haarlem kopen

Zoek je een boek over Haarlem? Dan zit je hier goed. Of je nu een reisgids voor een leuk dagje uit zoekt of een mooi fotoboek van Haarlem cadeau wilt geven, De Vries Van Stockum heeft het in huis. Zelfs de doorgewinterde Haarlemse mug weten wij te verbazen. We hebben boeken over de highlights van Haarlem: de Haarlemse Hofjes, de Haarlemse schilder Frans Hals, Stadsmolen De Adriaan of De Bavo. En boeken over de bijzondere wijken, het aangrenzende natuurgebied De Kennemerduinen en alledaagse verhalen uit de hoofdstad van Noord-Holland.