Gratis verzending vanaf €50,-
eBook

Het stadspaleis aan het Spaarne


Nederlands | 08-02-2023 | 207 pagina's

9789020549522

Ebook (Epub)


€ 9,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

De historische roman ‘Het stadspaleis aan het Spaarne’ van topauteur Marja Visscher vertelt het leven van Keetje Hodshon (1768-1829), de markante eigenaresse van het Hodshon Huis in Haarlem.

Tekst achterflap

Haarlem, 1780. Keetje Hodshon is nog geen twaalf als ze het grootste deel van haar familie al heeft verloren. Ze erft een vermogen. Haar voogden stellen een echtpaar aan dat voor veel geld uit de erfenis Keetje en haar broers opvoedt. Keetje raakt bevriend met een van hun dochters, Manon, en vindt troost bij haar. Ze droomt ervan om een stadspaleis te bouwen. Zodra ze volwassen is geworden, zet ze haar plan in werking. Via brieven blijft ze in contact met Manon, waardoor ze een hechte band ontwikkelen. Manon wordt echter geplaagd door stemmingswisselingen en ook Keetje weet zich met haar gevoelens geen raad. In haar weelderige huis zal ze haar eigen, eenzame weg naar volwassenheid moeten vinden. Auteur Marja Visscher raakte gefascineerd door Keetje Hodshon omdat er ondanks haar vermogen en het imposante stadspaleis bijna niets over haar bekend is. Op levendige wijze haalt zij in deze historische roman de markante dame uit de schaduw van haar tijd.

Biografie

Marja Visscher (Rotterdam, 1951) is journalist en woont in Klaaswaal. Zij schrijft historische romans over zowel bestaande personen als verzonnen karakters, maar altijd op basis van uitgebreid historisch onderzoek.

Details

EAN :9789020549522
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  08-02-2023
Uitvoering :Ebook (Epub)
common.Language :Nederlands
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :207