Zwijg!

Waarom woke niet deugt
Nederlands | 01-11-2021 | 128 blz.
Auteur(s): Paul Boonefaes
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789464369083
Een must-read voor iedereen die wil begrijpen wat woke écht betekent. — DYAB ABOU JAHJAH
Is ‘woke’ progressief? Of is het een middeleeuwse meute op heksenjacht? In dit boek deconstrueert Boonefaes het fenomeen 'woke'.
Referentie:
€ 22,50

Betaal bij ons veilig met:

Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis!
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

‘Zwartrijden’ mag niet meer in Brussel. Niet meer enkel de daad, maar het woord. Lufthansa verwelkomt u niet langer aan boord met ‘dames en heren’, want dat is niet meer gepast. En moeten we nu ‘die’ zeggen in plaats van ‘hij’ of ‘zij’? Waar komt die hypersensitiviteit vandaan? Vanwaar komt die obsessie met ras, gender en afkomst? Waarom nu? Onze instellingen en media zijn doordrongen van ‘woke’ ideologie, ook al verzetten een groeiend aantal commentatoren en intellectuelen zich keihard. Is ‘woke’ progressief? Of is het een middeleeuwse meute op heksenjacht, zoals Rowan Atkinson hen noemt? Academici – al dan niet gecanceld – noemen ‘woke’ steed vaker een cultus, een ideologische kanker zelfs, die onze burgermaatschappij vernielt, onze instellingen uitteert en onze cognitieve vrijheid wil afnemen. Zoals in elke cultus begrijpen enkel de leiders het echte doel, en worden de volgelingen verleid met een zorgvuldig geconstrueerde fictie. In dit boek doorprikt Boonefaes die fictie en deconstrueert hij het fenomeen ‘woke’.

Korte omschrijving

Is ‘woke’ progressief? Of is het een middeleeuwse meute op heksenjacht? In dit boek deconstrueert Boonefaes het fenomeen 'woke'.

Details

Details
Titel Zwijg!
Auteur(s) Paul Boonefaes
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 128
Uitgever Ertsberg B.V.
Publicatiedatum 01-11-2021
Afmetingen 212mm x 142mm x 11mm
Gewicht 214gr
ISBN/ISBN13 9789464369083

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Zwijg!
Waardering