Gratis verzending vanaf €50,-

Zilt


Nederlands | 13-03-2024 | 240 pagina's

9789464040906

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 29,99


 Voorraad in de winkel

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-




Tekst achterflap

Zeekraal, lamsoor, oesterblad, zeewier: stuk voor stuk zijn het voorbeelden van zilte groenten. Langs de Nederlandse en Belgische kust, maar ook in andere landen, neemt de verzilting van de grond toe, dus ook van landbouwgrond. Het telen van zilte groente is een oplossing voor gebruik van deze landbouwgrond, maar dit kan ook thuis!
Zilte groente kun je overal telen; in de tuin, op het balkon, in de kas, in je kamer, of zelfs op het aanrecht, of je nu aan de kust woont of niet. Zilt leert je hoe je met zilte teelt de heerlijkste groente kunt telen en niet onbelangrijk hoe je deze in verrassende en smaakvolle gerechten kunt verwerken. Want niet alleen is de toename van zilte producten in ons eetpatroon een oplossing voor de landbouw, de groenten zijn rijk aan mineralen, vitaminen en vaak ook voedingsvezels.

Biografie

ANNETTE VAN RUITENBURG is specialist in waddengastronomie. 'Zoals een schilder de kleuren bij elkaar zoekt, zo heb ik dat met smaken.' Maakte samen met Ruth de Ruwe, vormgever en fotograaf diverse boeken over natuur, cultuur en culinaire onderwerpen waaronder het prijswinnende boek 'Liever Lokaal'.

ELLEN VAN STRAATEN is een professionele groenteteler, voor zowel de biologische landbouw als zilte teelt, zij bezit een mooie moestuin achter de waddendijk.

SABIEN BOSMAN woont op Texel vanaf 2018 als ervaren cateraar en wildplukker organiseert zij wad excursies, is altijd op zoek naar bijzondere smaakcombinaties van Texelse en zilte producten.

Details

EAN :9789464040906
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Publicatie datum :  13-03-2024
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :258 mm
Breedte :206 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :1137 gr
Status :Niet bestelbaar
Aantal pagina's :240