Wormmaan

Nederlands | 17-08-2021 | 224 blz.
Auteur(s): Mariken Heitman
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789025470722
Een zoektocht naar oorsprong, identiteit en de betekenis van mens-zijn. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen?
€ 21,99

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 3 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2022. ‘Wormmaan’ van Mariken Heitman gaat over Elke die na tegenslag op haar werk met een vergeten erwtenras naar een Waddeneiland vertrekt. Ze wil de erwt, een tweeslachtig ras dat zich nauwelijks laat sturen, terugbrengen naar zijn wilde kern. Elke realiseert zich dat zij gewassen vormt zoals de maatschappij háár probeert te vormen. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen? Parallel aan Elkes zoektocht verhalen onze voorouders over Ra, eenling op drift, die aansluiting zoekt bij wat later de eerste boeren zullen blijken. Ra, net als Elke in het heden, lijkt nergens bij te passen. Moet deze mens veranderen, of de groep – of misschien hun gezamenlijke wereldbeeld? Langzaam wordt duidelijk hoe de mens altijd op zoek is naar oorsprong, identiteit en betekenis. ‘Wormmaan’ is een ontroerende zoektocht inwaarts waarin dwergolifanten, erwten en de wording van een mens samenkomen.

Korte omschrijving

Een zoektocht naar oorsprong, identiteit en de betekenis van mens-zijn. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen?

Details

Details
Titel Wormmaan
Auteur(s) Mariken Heitman
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 224
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 17-08-2021
Afmetingen 202mm x 126mm x 26mm
Gewicht 327gr
ISBN/ISBN13 9789025470722

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Wormmaan
Waardering