Onze specialisten

Terug naar de Bookloversgallerij


Even voorstellen

Mijn naam is Wineke Bilderbeek, rasechte Hagenees en één van de boekverkopers in Den Haag. Sinds 2015 werk ik bij de Vries van Stockum. De jaren ervoor was ik werkzaam bij Selexyz Verwijs in de Haagse Passage maar oorspronkelijk kom ik uit de horeca. Ik ben verantwoordelijk voor de jeugd- en reisafdeling. Vele landen heb ik mogen bezoeken maar op mijn wensenlijstje zullen er altijd nog veel blijven staan. Mijn kinderen zijn nu de leeftijd gepasseerd dat ik ze overmatig kan verwennen met kinderboeken, dus ik probeer nu andere kinderen enthousiast te maken om te lezen en te blijven lezen. Heb je vragen over reis- of kinderboeken dan ben ik te bereiken via mail (w.bilderbeek@devriesvanstockum.nl) of bel de winkel (070-3028110).

Recent gelezen

Ons kasteel aan zee
Weer die Engelse Zuidkust… ik ben er dol op! Een heerlijk gezin in een prachtige vuurtoren aan de ruige Engelse kust, maar dan begint de oorlog en moeder is in Duitsland geboren. Een mooi, spannend, verdrietig, liefdevol en niet onmogelijk verhaal van een twaalfjarig meisje dat meegesleurd wordt in deze barre geschiedenis.
Het Zoutpad
Wandelen doen we veel in deze tijd en het werkt verslavend. Zelfs als je gedwongen wordt en het lichamelijk helemaal niet zo goed met je gaat. Een tocht langs de Engelse Zuidkust met een goedkope tent en 40 pond per week begint een inspirerend en schitterend geschreven verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven als je alles bent kwijtgeraakt. Zelf wandel ik heel graag en heb verschillende prachtige wandeltochten in Azië en Zuid-Amerika mogen maken. Eenmaal onderweg wil ik niet meer stoppen.
Groter dan ik ben
Een prachtig vormgegeven en geïllustreerde poëziebundel, geschreven voor kinderen vanaf twaalf jaar, over de lastige periode van kind zijn naar volwassen worden. Zeer geschikt voor een beginnende poëzielezer maar net zo mooi voor een ervaren volwassene.

All-time Favourites

Levende Bezems
Levende bezems is mijn absolute favoriet uit mijn jeugd. Dit boek van Lisa Tetzner gaat over een schoorsteenvegertje uit Milaan in de negentiende eeuw. Ik durf het niet te herlezen omdat ik bang ben dat het dan misschien anders is dan ik mij herinner, maar het zegt toch genoeg dat dit boek uit 1940 nog steeds leverbaar is.
De zweetvoetenman
Een boek over het Nederlandse recht voor alle leeftijden. Op een leuke en duidelijke manier legt Anet Huizing het Nederlandse rechtssysteem uit. Ze gebruikt voorbeelden van waargebeurde zaken, zoals die over de zogenaamde Zweetvoetenman. Deze verhalen worden rijkelijk ondersteund met cartooneske tekeningen van Margot Westermann. Het boek is in stukjes te lezen dus ook heel toegankelijk voor kinderen die lezen wat lastiger vinden.
Gewoon zoals je bent
Een prentenboek door Jonny Lambert met mooie en lieve tekeningen en de boodschap: “je bent zoals je bent en dat is helemaal goed”. Gewoon zoals je bent is heel erg geschikt als geboortecadeau maar ook heel goed te lezen met iets grotere kinderen om dan een gesprek met hen aan te gaan.

Groter dan ik ben
Een prachtig vormgegeven en geïllustreerde poëziebundel, geschreven voor kinderen vanaf twaalf jaar, over de lastige periode van kind zijn naar volwassen worden. Zeer geschikt voor een beginnende poëzielezer maar net zo mooi voor een ervaren volwassene.
Naar het noorden
Ondanks dat Naar het noorden zich in de oorlog afspeelt en veel verdriet kent, zit er ook moois in. Drie kinderen uit één gezin worden in de oorlog naar het noorden gestuurd, in de hoop dat ze daar deze tijd kunnen overleven. Bijzonder dat Koos Meinderts een boek over zo'n heftig onderwerp zo kan schrijven dat het ook nog warm en mooi is.
Portiek zeezicht
Portiek Zeezicht gaat over Fenna, die samen met haar moeder in een portiekflat komt wonen. Achter elke voordeur verschuilt zich een ander verhaal. Vriendschap, familie en vooroordelen zijn thema's uit dit boek van Annejan Mieras. Fenna is een leuke, stoere meid die op haar eigen wijze omgaat met alles wat ze tegenkomt tijdens het wennen aan haar nieuwe leefomgeving.