Walvissen in de wind

En meer fantastische uitvindingen uit de natuur
Nederlands | 21-10-2021 | 72 blz.
Auteur(s): Elvira Werkman
Fotograaf: Wendy Panders
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789050118309
Gekkopleisters, natuurverf, walvissenwindmolens en haaienpakken... De natuur heeft al tot veel inspiratie geleid bij uitvinders, kunstenaars, architecten en onderzoekers. In dit prikkelende boek vind je voorbeelden van dieren en planten die met hun fantastische eigenschappen uitvinders op nieuwe ideeën hebben gebracht. En we kunnen nog zóveel meer leren van de natuur!
Gekkopleisters, natuurverf, walvissenwindmolens en haaienpakken... In dit prikkelende boek vind je allerlei fantastische uitvindingen, met de natuur als inspiratiebron.
€ 16,95

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

De natuur heeft al veel kunstenaars, uitvinders, architecten en onderzoekers geïnspireerd. Dat zie je bijvoorbeeld terug in mooie schilderijen, in vliegtuigen, superlijm, natuurverf, haaienpakken, walvissenwindmolens en gekkopleisters. Het verhaal van uitvindingen uit de natuur begint vijfhonderd jaar geleden, bij Leonardo Da Vinci. Leonardo hield erg van tekenen, schrijven en van de natuur. Door urenlang in de natuur te zijn en goed te kijken naar alles om zich heen, kreeg hij nieuwe ideeën. Hij bestudeerde vogels en vissen, om erachter te komen wat het verschil is tussen lucht en water. Die kennis gebruikte hij daarna om geweldige bouwtekeningen van vliegmachines te maken. Hij was de eerste mens die dat deed. In dit boek lees je over allerlei uitvindingen, met de natuur als inspiratie. Wij mensen zouden maar wat graag willen vliegen als vogels, zwemmen als haaien of samenwerken als mieren. Wie weet krijg jij na het lezen van dit boek ook een paar superideeën, net als Leonardo da Vinci. Kijk maar eens goed naar de natuur om je heen … - 15 inspirerende voorbeelden uit de natuur - Leer de natuur als inspiratiebron te gebruiken - Met tips voor ouders en leerkrachten Elvira Werkman is schrijver en freelance journalist, met oneindige liefde voor natuur. Ze schrijft voor zowel volwassenen als kinderenover onder andere natuur, landbouw, cultuurhistorie en kunst. Ook tekent ze levensverhalen op. Voor KNNV Uitgeverij publiceerde ze Vogels en de liefde, De man op de dijk en Geluksklavers. Wendy Panders is illustrator en grafisch ontwerper. Ze illustreert voor volwassenen en kinderen in kranten, tijdschriften en boeken. Het allerliefst maakt zij kinderboeken, over de aarde, dieren, landen, het klimaat en wetenschap. Haar illustraties zijn kleurrijk, grappig en onderhoudend.

Korte omschrijving

Gekkopleisters, natuurverf, walvissenwindmolens en haaienpakken... In dit prikkelende boek vind je allerlei fantastische uitvindingen, met de natuur als inspiratiebron.

Details

Details
Titel Walvissen in de wind
Auteur(s) Elvira Werkman
Fotograaf Wendy Panders
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 72
Uitgever KNNV Uitgeverij
Publicatiedatum 21-10-2021
Afmetingen 216mm x 176mm x 14mm
Gewicht 378gr
ISBN/ISBN13 9789050118309

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Walvissen in de wind
Waardering