Vaderskind

De oorlog van Renate Rubinstein
Nederlands | 22-04-2022 | 160 blz.
Auteur(s): Hans Goedkoop
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789045042848
Met zeldzame precisie en nabijheid tekent Hans Goedkoop de verwoestende tijd waarin het fundament van Renate Rubinsteins schrijverschap werd gelegd.
Referentie:
€ 21,99

Betaal bij ons veilig met:

Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis!
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

In Humberto genomineerd voor NPO Radio 1 non-Fictie Boek van het Jaar 2022

Als eerste columnist van Nederland schreef Renate Rubinstein over alles wat de tijd haar aandroeg, van het zelfbedrog der ideologieën tot de zang van de wielewaal. Wie zat het heden ooit zo op de huid? Maar soms breekt daar in losse zinnen een verleden doorheen. Kinderjaren in Berlijn. Een vlucht naar Amsterdam, nee Londen, toch weer Amsterdam.

Hans Goedkoop ontrafelt de geschiedenis van een immigrantenmeisje met een joodse vader. Tomeloos slim en onheilspellend gevoelig. Angstig zonder dat ze weet waarvoor. Haar wordt niet veel verteld over de wereld, kinderjaren horen onbezorgd te zijn, maar gaandeweg dwingt ze zichzelf te leren kijken. Ook naar wat geen mens wil zien. Dan op een ochtend uniformen op de trap, en een belofte die een leven lang naklinkt. ‘Der Vati kommt bald wieder.’

Met zeldzame precisie en nabijheid tekent ‘Vaderskind’ een meisje dat in een verwoestende tijd het fundament legt van een schrijverschap.

Korte omschrijving

Met zeldzame precisie en nabijheid tekent Hans Goedkoop de verwoestende tijd waarin het fundament van Renate Rubinsteins schrijverschap werd gelegd.

Details

Details
Titel Vaderskind
Auteur(s) Hans Goedkoop
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 160
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 22-04-2022
Afmetingen 210mm x 141mm x 14mm
Gewicht 239gr
ISBN/ISBN13 9789045042848

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Vaderskind
Waardering