Tussen twee oneindigheden

De aanstaande revolutie in ons begrip van de kosmos
Nederlands | 09-09-2021 | 184 blz.
Auteur(s): Gianfranco Bertone
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789085717386
Referentie:
€ 24,99

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

De astronomie staat aan de vooravond van een revolutie. Dankzij de spectaculaire vooruitgang van de afgelopen decennia zijn we niet langer volledig afhankelijk van licht om de kosmos te bestuderen. Kosmische straling, neutrino’s en zwaartekrachtsgolven hebben ons nieuwe zintuigen gegeven om het universum tot in zijn meest ontoegankelijke uithoeken te doorgronden.

Die extra zintuigen kunnen we goed gebruiken. We leven namelijk in een heelal vol raadselachtige entiteiten waar we weinig tot niets vanaf weten, zoals zwarte gaten, donkere materie en donkere energie. Dankzij het uitzonderlijke potentieel van de ‘multimessenger-sterrenkunde’ kunnen we binnenkort wellicht enkele van die fundamentele mysteries ontrafelen.

Dit boek geeft een toegankelijke en fascinerende introductie in de moderne kosmologie. Het laat zien hoe het oneindig grote en het oneindig kleine met elkaar in verband staan, en hoe ze samen een duizelingwekkend beeld vormen van de oorsprong van het heelal.

“Wat een verrukkelijk boek! Op onnavolgbare wijze gidst Gianfranco Bertone je door de wonderlijke wereld van de moderne natuurwetenschap, zonder te verdwalen in technische details. Tussen twee oneindigheden vormt de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die ook de nieuwste ontwikkelingen rond zwaartekrachtsgolven, zwarte gaten, donkere materie en de oerknal wil blijven volgen.”

- Govert Schilling, wetenschapsjournalist en auteur van o.a. Deining in de ruimtetijd

Details

Details
Titel Tussen twee oneindigheden
Auteur(s) Gianfranco Bertone
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 184
Uitgever Veen Media
Publicatiedatum 09-09-2021
Afmetingen 218mm x 149mm x 22mm
Gewicht 360gr
ISBN/ISBN13 9789085717386

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Tussen twee oneindigheden
Waardering