Stille aarde

Hoe we de insecten van de ondergang kunnen redden
Nederlands | 12-08-2021 | 400 blz.
Auteur(s): Dave Goulson
Vertaler: Nico Groen
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789045043845
Stille aarde is een liefdesverklaring aan de insectenwereld én een manifest voor een groenere planeet. De tijd dringt, maar het is nog niet te laat voor insectenpopulaties om te herstellen.
€ 24,99

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 3 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Stille aarde’ is het nieuwste boek van Dave Goulson. Insecten zijn essentieel voor het leven zoals wij dat kennen. Wereldwijd dalen hun aantallen snel en één ding is zeker: zonder insecten stort alles in. Ruim driekwart van onze belangrijkste voedselgewassen wordt bestoven door wilde insecten. En talloze dieren (die weer als voedsel dienen voor talloze andere dieren) zijn voor hun voedsel afhankelijk van insecten. Kortom: hun uitsterven heeft desastreuze gevolgen voor de hele voedselketen. ‘Stille aarde’ is een liefdesverklaring aan de insectenwereld, maar ook een opzwepend manifest voor een groenere planeet en een oproep tot ingrijpende verandering op elk niveau – in het overheidsbeleid, de landbouw, de industrie en in onze eigen huizen en tuinen. Hoewel de tijd dringt, is het nog niet te laat voor insectenpopulaties om te herstellen. We voelen ons misschien machteloos bij veel van de milieuproblemen die aan onze horizon opdoemen, maar Goulson laat in dit boek zien hoe we allemaal eenvoudige stappen kunnen zetten om insecten te helpen hun (en onze) vernietiging tegen te gaan.

Korte omschrijving

Stille aarde is een liefdesverklaring aan de insectenwereld én een manifest voor een groenere planeet. De tijd dringt, maar het is nog niet te laat voor insectenpopulaties om te herstellen.

Details

Details
Titel Stille aarde
Auteur(s) Dave Goulson
Vertaler Nico Groen
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 400
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 12-08-2021
Afmetingen 210mm x 135mm x 28mm
Gewicht 520gr
ISBN/ISBN13 9789045043845

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Stille aarde
Waardering