Reuzenarbeid

De bouw van het moderne Nederland in beeld 1861-1918
Nederlands | 06-07-2021 | 224 blz.
Auteur(s): Willem van der Ham
Bindwijze: eBook pdf
ISBN/ISBN13: 9789462086364
Reuzenarbeid brengt op unieke wijze de geschiedenis van de bouw van het moderne Nederland in de periode 1861 – 1918 in beeld. Met de vroegste foto’s van Nederlandse infrastructuur in aanbouw.
€ 29,95
Om een E-book to bestellen moet je eerst een account aanmaken of inloggen.

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: Direct beschikbaar.
Let op: eBoeken zijn niet te ruilen of te annuleren en account aanmaken is verplicht
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Reuzenarbeid brengt op unieke wijze de geschiedenis van de bouw van het moderne Nederland in de periode 1861 - 1918 in beeld. Door grote investeringen in waterbouw en infrastructuur brak een periode van economische bloei aan. Nederland werd klaar gemaakt voor een nieuwe tijd. Overal in het land gonsde het van de bouwactiviteiten en kwamen nieuwe kanalen, spoorwegen, sluizen en bruggen tot stand. De aanleg van het Noordzeekanaal verbond Amsterdam rechtstreeks met de zee. Ook Rotterdam kreeg een Nieuwe Waterweg. In Nederland lag 's-wereld grootste sluis en Europa's grootste spoorbrug. Er werd 'reuzenarbeid' verricht. De Nederlandse aannemerij werd een volwassen bedrijfstak. Op het moment dat de fotografie nog in de kinderschoenen stond, nam de minister het besluit de bouw van rijks openbare werken vast te leggen. De beste fotografen van die tijd werden ingeschakeld. Historicus en geograaf Willem van der Ham, heeft deze bijzondere collectie foto's uit de vergetelheid gehaald. Reuzenarbeid toont al deze grote werken door heel Nederland in woord en beeld. In speciale thema's gaat Van der Ham in op de stand van de techniek, werktuigen en het bouwproces, maar ook de arbeidsomstandigheden, de hoge heren en het werkvolk, nationale trots en ontrafelt hij de geheimen van het omringende landschap.

Korte omschrijving

Reuzenarbeid brengt op unieke wijze de geschiedenis van de bouw van het moderne Nederland in de periode 1861 – 1918 in beeld. Met de vroegste foto’s van Nederlandse infrastructuur in aanbouw.

Details

Details
Titel Reuzenarbeid
Auteur(s) Willem van der Ham
Productvorm eBook pdf
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 224
Uitgever nai010 uitgevers/publishers
Publicatiedatum 06-07-2021
ISBN/ISBN13 9789462086364

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Reuzenarbeid
Waardering