Poetin

Straatvechter ondermijnt wereldorde
Nederlands | 29-03-2022 | 96 blz.
Auteur(s): Wierd Duk
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789044651713
€ 12,50

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 3 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Europa staat in brand. Vladimir Poetin heeft zijn dreigement om Oekraïne binnen te vallen waargemaakt. Het Westen weet zich geen raad met de agressieve Russische president, die al eerder, met de annexatie van de Krim, het volkerenrecht schond. Zal Poetin het houden bij zijn aanval op Oekraïne? Of richt hij zijn pijlen ook op NAVO-landen, wat kan leiden tot een Derde Wereldoorlog? Of overspeelt hij zijn hand en is de oorlog om Oekraïne het begin van zijn einde?
Vladimir Poetin beschouwt de ineenstorting van de Sovjet-Unie als de ‘grootste geopolitieke catastrofe van de twintigste eeuw’. Al meer dan twintig jaar werkt hij aan het herstel van Ruslands invloed binnen de grenzen van het voormalige Sovjetrijk. Bovendien werpt de voormalige KGB-officier zich op als ideoloog van een conservatief beschavingsoffensief: het orthodox-christelijke, autocratische Rusland moet een alternatief vormen voor het liberale Westen, dat in Poetins retoriek ten onder gaat aan decadentie en materialisme. Oekraïne, de historische buffer tussen Oost en West, speelt in deze plannen een vitale rol.
Historicus en voormalig Ruslandcorrespondent Wierd Duk (1959) beschrijft de opkomst – en ondergang? – van de straatvechter uit Leningrad, die met zijn mars op Kiev de wereldorde definitief op zijn kop zet.

Details

Details
Titel Poetin
Auteur(s) Wierd Duk
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 96
Uitgever Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum 29-03-2022
Afmetingen 200mm x 125mm x 11mm
Gewicht 145gr
ISBN/ISBN13 9789044651713

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Poetin
Waardering