Ons verhaal

Liefde voor het vak begint hier

De Vries Van Stockum. Hier vind je de hele wereld.

De Vries Van Stockum | Ons verhaal

De Vries Van Stockum is een onafhankelijke boekhandel met winkels in Den Haag en Haarlem. Wij verkopen bestsellers en must reads. Maar ook de weg naar minder bekende boeken wijzen wij blindelings. Er is voor iedereen een boek te vinden, ook dat wat je misschien niet zoekt.
Dat is onze kracht.

 

De familiegeschiedenis 

De Vries Van Stockum kent een lange familiegeschiedenis. Zo lang dat we hier een bijzonder korte variant brengen:

 

Den Haag

In 1833 begon Wilhelmus Petrus (WP) van Stockum in Den Haag een boekwinkeltje. De winkel werd ook een uitgeverij, antiquariaat en veilinghuis. Hij gaf het stokje door aan WP jr. en Caspar Marinus van Stockum. De boekwinkel is gebleven.

 
 

Haarlem

In 1905 begon Hendrik de Vries in Haarlem een boekwinkeltje. De winkel werd grootverkoper van schoolboeken en later specialist in sportboeken. De winkel ging van Hendrik naar Herman en Johan naar Dolf naar Karin en Jeltje de Vries.

 
 

Bijzondere families

De grondleggers hebben gemeen dat het eigenwijze ondernemers zijn die kansen zien, risico’s durven nemen, het nieuwe niet schuwen en in staat zijn om binnen no time een schare loyale mensen aan zich te verbinden. Eigenschappen die gelukkig zorgvuldig zijn doorgegeven.

Een rijkdom aan kennis en expertise

In 2011 zijn de families één geworden waarmee de rijkdom aan kennis en expertise is verdubbeld. Vanaf 2018 dragen ze dezelfde naam: De Vries Van Stockum. Een familiebedrijf, waar alles draait om boeken en boeken alleen.

 

Verhalen beginnen hier