Leven en laten leven

een gedachtewisseling over abortus en zelfbeschikking
Nederlands | 08-07-2022 | 120 blz.
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789045045078
De enige manier om ons recht op abortus en zelfbeschikking te beschermen, is er over te praten. Van den Nieuwenhuizen, bekend van @zeikschrift, nodigt in dit essay uit tot een genuanceerd gesprek.
€ 16,99

Betaal bij ons veilig met:

Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis!
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

In 'Leven en laten leven’ schrijft rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen over abortusrecht. Onlangs werd het recht op legale abortus ingeperkt in de Verenigde Staten en Polen, en ook in veel andere westerse landen wordt de anti-abortuslobby steeds luider. Hoe zeker kunnen we zijn van ons abortusrecht in Nederland? Na bijna veertig jaar legalisering zit abortus nog altijd in de taboesfeer. Tijd voor een gelaagder gesprek over een van onze meest persoonlijke keuzes. Over zelfbeschikking, termijngrenzen, het recht op leven en het belang van toegankelijke abortuszorg. Van den Nieuwenhuizen riep via haar Instagramaccount @Zeikschrift mensen op hun argumenten voor en tegen, ervaringen, twijfels en gedachten over abortus te delen. Ingeleid door een bevlogen en persoonlijk essay, staat een ruime selectie van die reacties in Leven en laten leven, als een genuanceerd gesprek in boekvorm. Want willen we onze wetten en rechten beschermen, dan moeten we ze verdedigen.

Korte omschrijving

De enige manier om ons recht op abortus en zelfbeschikking te beschermen, is er over te praten. Van den Nieuwenhuizen, bekend van @zeikschrift, nodigt in dit essay uit tot een genuanceerd gesprek.

Details

Details
Titel Leven en laten leven
Auteur(s) Madeleijn van den Nieuwenhuizen
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 120
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 08-07-2022
Afmetingen 200mm x 126mm x 11mm
Gewicht 148gr
ISBN/ISBN13 9789045045078

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Leven en laten leven
Waardering