Leve de bodem!

Een gezonde basis voor elke tuin
Nederlands | 08-03-2022 | 216 blz.
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789050118323
Wil je van je tuin een groene oase maken, begin dan bij de bodem. Hoe maak je van je grond een gezonde basis zonder te spitten, met de goede bemesting en eigen supercompost?
€ 24,95

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 3 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Verdroogde of verzopen planten, onhandelbare kluiten of stoffig los zand… Tuinieren gaat zelden alleen over rozen. Als de grond in je tuin niet goed is, verpieteren je planten en is een mooie oogst ver te zoeken. Met leven in de tuin, en zéker in de bodem, kun je van je tuin een bloeiende oase maken. Je creëert ruimte voor kriebelbeestjes, vlinders en vogels, en een fijn leefklimaat voor jou en je omgeving. Je tuinafval wordt compost - het zwarte goud voor je grond. 'Leve de bodem!' is een basisboek met praktische kennis en inspiratie voor de verzorging van de grond onder je tuinparadijs. Ter verdieping komen ook een aantal specialisten aan het woord over hun specifieke bodeminteresse of bodemmissie. In dit boek ontdek je: • Hoe je erachter komt of je grond gif bevat (en wat je kunt doen als dat zo is) • Hoe je planten droogte doorstaan, terwijl je nog nauwelijks water geeft • Hoe je grond los en vruchtbaar houdt, zonder te spitten • Hoe je compost maakt, voor een actief bodemleven en vitale planten, zónder een stinkende composthoop • Waarmee, wanneer en hoeveel je het best bemest voor een rijke oogst en weelderige planten (ook zonder grondonderzoek van het lab). Dr Ir Anne Marie van Dam is een enthousiaste tuinier, en cum laude afgestudeerd in de bodemkunde. Ze werkte 15 jaar als landbouwkundig onderzoeker. Sinds 2009 is ze adviseur voor bodems en tuinen, en moestuindocent. Ing. Caroline de Vlaam is opgeleid als botanisch analist en tuin- en landschapsontwerper. Ze heeft jaren tuinervaring, ook in buurttuinen. Sinds 2016 geeft ze raad, daad en educatie over (moes)tuininrichting en -beheer, en is ze compostmeester.

Korte omschrijving

Wil je van je tuin een groene oase maken, begin dan bij de bodem. Hoe maak je van je grond een gezonde basis zonder te spitten, met de goede bemesting en eigen supercompost?

Details

Details
Titel Leve de bodem!
Auteur(s) Anne Marie van Dam, Caroline de Vlaam
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 216
Uitgever KNNV Uitgeverij
Publicatiedatum 08-03-2022
Afmetingen 210mm x 170mm x 18mm
Gewicht 549gr
ISBN/ISBN13 9789050118323

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Leve de bodem!
Waardering