Klantenservice | Verzenden

LET OP: Vanwege capaciteitsproblemen bij het Centraal Boekhuis (CB) zijn bestellingen die door het CB geleverd worden deze week mogelijk een dag vertraagd. Wanneer je een nieuw Nederlandstalig boek bestelt, komt deze bijna altijd via het CB. Dit is dus een probleem waar alle boekhandels en webshops mee te maken hebben. 

Excuses voor het ongemak. Bij vragen kunt u natuurlijk altijd contactopnemen met onze winkels of klantenservice.

Dit bericht is geplaatst op 1 september 2022, om 09:43

---

UPDATE: Het CB heeft zojuist laten weten dat 24-uursleveringen nog niet gegarandeerd kunnen worden. Zij sturen op woensdag 7 september een nieuwe update.

Dit bericht is geplaatst op 6 september 2022, om 10:10

---

UPDATE: Helaas is de situatie nog niet opgelost bij het Centraal Boekhuis. Ze hopen vanaf volgende week wel binnen 48 uur te kunnen leveren, mits voor 19.00 besteld. Zowel wij als de mensen bij het CB begrijpen dat dit erg vervelend is. Zij en wij doen er alles aan om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen en we hopen op uw begrip. Onze excuses voor het ongemak!

Dit gebricht is geplaatst op 8 september 2022, om 14:42

Verzenden - Bezorgen - Afhalen

Bestel een boek bij De Vries Van Stockum en kies zelf of wij deze naar een (privé)adres sturen of dat je het komt halen in één van onze winkels.

Levertijden

De levertijden staan bij elk artikel vermeld en gelden voor leveringen binnen Nederland. Omdat wij ook afhankelijk zijn van de postbedrijven in Nederland, kunnen we de levertijd niet 100% garanderen.

24-uurs service

Voor het grootste deel van ons assortiment geldt de 24-uurs service: voor 23:00 uur besteld, morgen in huis en boven de €19,99 geen verzendkosten. Bij een bestelling van meer dan vier exemplaren van een artikel in de 24-uurs service kan de levertijd afwijken in verband met de voorraad in het magazijn.

Buitenland

Een boek bestellen uit het buitenland of laten versturen naar het buitenland? Houd dan rekening met enkele dagen of zelfs weken extra voor het transport. Dit is natuurlijk afhankelijk van de bestemming.

LET OP: Engelse boeken die niet op voorraad zijn in Nederland, lopen mogelijk vertraging op i.v.m. zowel Covid-19 als Brexit.

Verzendkosten 

Bestellingen boven € 50,- geen verzendkosten. Bij bestellingen onder € 50,- betaal je eenmalig €1,99. Voor pakketjes en bestellingen naar het buitenland gelden de prijzen van PostNL.

Track & trace

Alle verzendingen kunnen met de Track & Trace code van PostNL gevolgd worden. Deze code vind je terug in de verzendbevestiging van je bestelling die per e-mail wordt verstuurd.

Afhalen met bestelling

Wanneer je ervoor kiest een besteld boek af te halen in één van onze winkels krijg je per e-mail bericht wanneer hij klaar ligt. Meestal is dat de volgende dag na 14:00 uur.

Afhalen zonder bestelling

Als je een boek hebt gevonden en dat wilt komen halen, kun je het beste eerst de winkelvoorraad controleren. Op de productpagina van het boek kun je per locatie deze winkelvoorraad bekijken. Wil je er zeker van zijn dat je niet misgrijpt, bel dan met de winkel om het te laten reserveren. 

Niet ontvangen

Wanneer je bent ingelogd via Mijn account kun je bij de bestelling zien wat de status is. Als de bestelling meer dan twee dagen geleden is verzonden maar nog niet bezorgd, helpt onze klantenservice je graag verder.