Kaarten van Afrika

Nederlands | 28-07-2017 | 192 blz.
Auteur(s): Wulf Bodenstein
Vertaler: Ann Debbaut, Lisette Danckaert
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789492244741
€ 21,95

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 3 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Tijdens de Middeleeuwen werden kaarten niet enkel gebruikt om te navigeren en de wereld voor te stellen zoals die er toen uitzag, maar ze documenteerden ook de vooruitgang geboekt door de mensheid in het verkennen en begrijpen van de wereld rondom ons. Met deze publicatie onthult het KMMA (Tervuren, België) uit zijn collectie een selectie van 80 kaarten van Afrika en zijn regio's, die dateren van het eind van de 15de eeuw tot het begin van de 20e eeuw.
De eerste kaarten tonen de contouren die oorspronkelijk werden vastgelegd door de Griekse geograaf Ptolemeus in Alexandrië in de 2de eeuw van onze tijdrekening, andere laten het resultaat zien van de eerste Portugese ontdekkingsreizen en geven beetje bij beetje vorm aan het continent. Mythische schepsels en dieren bevolken het onbekende binnenland, wat aanleiding geeft tot creatieve verfraaiingen, tot de wetenschappelijke expedities in de vroege 19de eeuw de fabels door feiten vervangen.
Aangezien het bescheiden formaat van de publicaties in deze reeks de grote afmetingen van onze kaarten niet echt eer kan aandoen, werd een dvd bijgevoegd om ze in detail te bestuderen, met behulp van een commentaar die elke kaart interpreteert.
De bedoeling van deze publicatie is vooral een ontspannen, stimulerende reis doorheen de tijd aan te bieden, in het gezelschap van kaarten met alle mogelijke vormen en afmetingen, waarvan velen een directe artistieke aantrekkingskracht uitoefenen en elke kart voor de nieuwsgierige lezer een waardevolle bron van informatie is.

Details

Details
Titel Kaarten van Afrika
Auteur(s) Wulf Bodenstein
Vertaler Ann Debbaut, Lisette Danckaert
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 192
Uitgever Exhibitions International
Publicatiedatum 28-07-2017
Afmetingen 184mm x 156mm x 21mm
Gewicht 671gr
ISBN/ISBN13 9789492244741

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Kaarten van Afrika
Waardering