Honger

Nederlands | 14-04-2022 | 272 blz.
Auteur(s): Knut Hamsun
Vertaler: Adriaan van der Hoeven, Edith Koenders
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789492068835
Knut Hamsun, een van de belangrijkste en meest controversiële schrijvers van de twintigste eeuw, schreef literatuurgeschiedenis met de publicatie in 1890 van deze krachtige, autobiografische roman.
€ 22,50

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 3 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Een verontrustend en duister-humoristisch meesterwerk van de winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur 1920.

'Een klein wonder blijft het, om zo omver te worden geblazen door een boek dat 132 jaar geleden voor het eerst van de persen rolde.'
- Sebastiaan Kort in NRC (vijf sterren)

'Ontzagwekkende literatuur. Een verbluffend portret van een schrijver die tot waanzin wordt gedreven. Honger is een indringend literair zelfportret, dat ook vandaag de dag nog zeggingskracht heeft.'
- Lotte Jensen in de Volkskrant (vijf sterren)

Toen Knut Hamsun in 1888 met het Deense schip Thingvalla terugkeerde uit Amerika en aankwam in Kristiania, zoals Oslo in die tijd heette, riep de stad zoveel slechte herinneringen in hem op dat hij weigerde van boord te gaan. Hij voer verder mee naar Kopenhagen en begon aan het schrijven van Honger:

Het negentiende-eeuwse Kristiania is een meedogenloze plek, en het werk is dun gezaaid. Dwalend door de straten van de Noorse hoofdstad zoekt een berooide jonge schrijver inspiratie terwijl hij wanhopig probeert de eindjes aan elkaar te knopen. Tot het uiterste gedreven, slapend onder de sterrenhemel met een lege maag, wordt het gedrag van de schrijver steeds irrationeler en verandert zijn wereld in chaos.

De achtergrond van Honger zijn Hamsuns eigen pogingen om in Kristiania te overleven in de winters van 1880-81 en 1885-86. Met de publicatie in 1890 van deze krachtige roman schreef hij literatuurgeschiedenis. Het boek is een klassieker die tot op de dag van vandaag zijn fascinatie heeft behouden.

Knut Hamsun (1859-1952) wordt beschouwd als een van de grootste schrijvers van Noorwegen. Hamsuns werk heeft veel invloed gehad op de Europese en Amerikaanse literatuur en inspireerde auteurs als Frans Kafka, James Joyce, Ernest Hemingway en Henry Miller.

Korte omschrijving

Knut Hamsun, een van de belangrijkste en meest controversiële schrijvers van de twintigste eeuw, schreef literatuurgeschiedenis met de publicatie in 1890 van deze krachtige, autobiografische roman.

Details

Details
Titel Honger
Auteur(s) Knut Hamsun
Vertaler Adriaan van der Hoeven, Edith Koenders
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 272
Uitgever Uitgeverij Oevers
Publicatiedatum 14-04-2022
Afmetingen 202mm x 126mm x 26mm
Gewicht 340gr
ISBN/ISBN13 9789492068835

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Honger
Waardering