Gratis verzending vanaf €50,-

Homakase


Nederlands | 31-08-2021 | 384 pagina's

9789038809830

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 38,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-




Tekst achterflap

‘Omakase’ betekent letterlijk: ‘ik laat het aan u over (chef)’. De gasten, in het geval van de Japanse omakase meestal maar een paar, krijgen voorgeschoteld wat de chef voor hen kiest. In Homakase hebben we het niet over de chef van een Japans restaurant, maar over omakase thuis, home made dus.

Fotograaf Oof Verschuren (o.a. bekend van de fotografi e van de boeken van Yvette van Boven) heeft zich de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het bereiden van sushi. Stap voor stap, foto per foto laat hij zien hoe u op professionele wijze échte sushi bereidt voor zes gasten bij u aan tafel. Bij alle minder bekende ingrediënten of benodigde keukenspullen wordt stilgestaan, ook waar ze te krijgen zijn en zo nodig in welk seizoen. Dat is ook het idee achter de Japanse keuken: kook lokaal en seizoensgebonden.

Het resultaat is een schitterend en uiterst bruikbaar boek waar elke beginnende of beetje gevorderde thuiskok mee uit de voeten kan.

‘Me and Oof share a common trajectory towards omakase; I taught myself this craft from the dorms, while he did the same from his home. I feel that our angle is something quite paradoxical, using a general home kitchen to explore a cuisine that is extremely specific to a time and place that is as foreign as it gets. I hope that this book demystifies the ultra-refined craft of omakase that we both love.’ – Kitsanin Thanyakulsajja, chef-eigenaar bij omakasestijl restaurant Undercover, Amsterdam

‘All Oof’s techniques and knowledge of Japanese cuisine are authentic and delicate, but he is showing it Oof style! I get a lot of inspiration from his passion and his compassion for Japan. Arigato.’ – Kuniyoshi Ohtawara, chef-kok bij Japans sushirestaurant Hokkai Kitchen, IJmuiden

‘Wij kijken reikhalzend uit naar Homakase! Wie Oof op Instagram volgt wordt al jaren getrakteerd op ware culinaire kunstwerkjes. Oof duikt, net als zijn vrouw Yvette, vol passie en enthousiasme in iets en dat zie en proef je in dit boek.’ – delicious.

‘Oof is vrij van conventies en denkt in grenzeloze vergezichten. Met ogenschijnlijk speels gemak maakt hij onbevangen visuele hoogstandjes. Beelden die je elke keer weer raken en beklijven.’ – fotograaf Remko Kraaijeveld

Biografie

Oof verschuren (1967) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werkt dagelijks als fotograaf voor nationale en internationale opdrachtgevers In de reclame en mode. Hij woont met zijn vrouw Yvette van Boven en hond Hughie in Amsterdam en in West Cork, Ierland. Oof heeft zichzelf tot gedreven thuiskok in de Japanse keuken opgeleid In zijn vrije tijd.

Details

EAN :9789038809830
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatie datum :  31-08-2021
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :287 mm
Breedte :235 mm
Dikte :31 mm
Gewicht :1942 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :384