Het meisje met de vlechtjes

Nederlands | 13-03-2020 | 336 blz.
Auteur(s): Wilma Geldof
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789024588855
Het verzetsverleden van Freddie Oversteegen is door Wilma Geldof op een indrukwekkende manier opgeschreven in deze veelbesproken jongerenroman. Nu eenmalig in een speciale editie.
€ 12,50

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Vier 75 jaar vrijheid met de speciale editie van Het meisje met de vlechtjes van Wilma Geldof. Een indrukwekkende roman gebaseerd op het leven van Freddie Oversteegen, Nederlands jongste verzetsmeisje in de Tweede Wereldoorlog. Freddie Oversteegen werkte samen met haar zus Truus voor een verzetsgroep waar later ook Hannie Schaft deel van uitmaakte. Auteur Wilma Geldof sprak uitgebreid met Freddie over haar verzetsverleden en verwerkte haar ervaringen tot een schitterende en aangrijpende jongerenroman over verraad en vertrouwen, loyaliteit en liefde. Dit boek bevat authentieke zwart-witfoto’s van Freddie, Truus en Hannie. Het meisje met de vlechtjes is shortlisted voor de Thea Beckmanprijs 2019. Eerder maakte Wilma Geldof indruk met de roman over een NSB-jongen: Elke dag een druppel gif, die bekroond is met de Thea Beckmanprijs. ‘Zo rauw las ik niet eerder over het verzet in een jongerenroman.’ Bas Maliepaard in Trouw

Korte omschrijving

Het verzetsverleden van Freddie Oversteegen is door Wilma Geldof op een indrukwekkende manier opgeschreven in deze veelbesproken jongerenroman. Nu eenmalig in een speciale editie.

Details

Details
Titel Het meisje met de vlechtjes
Auteur(s) Wilma Geldof
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 336
Uitgever Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij
Publicatiedatum 13-03-2020
Afmetingen 210mm x 135mm x 28mm
Gewicht 412gr
ISBN/ISBN13 9789024588855

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Het meisje met de vlechtjes
Waardering