Het liberalisme en zijn schaduwzijden

verdediging van een klassiek ideaal
Nederlands | 21-06-2022 | 224 blz.
Auteur(s): Francis Fukuyama
Vertaler: Frans Reusink
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789045047027
In deze heldere analyse van de huidige politieke onvrede biedt Fukuyama, de belangrijkste politieke filosoof ter wereld, een essentiële verdediging van het liberalisme en de liberale democratie.
€ 21,99

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 3 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Het klassieke liberalisme verkeert in een staat van crisis. Dat dit systeem, dat is gebaseerd op fundamentele beginselen van gelijkheid en de rechtsstaat en dat de rechten van individuen om hun eigen vormen van geluk na te streven benadrukt, niet altijd zijn eigen idealen waarmaakte, is geen geheim. In het Westen werd aan veel mensen gelijkheid voor de wet ontzegd. Wie meetelde als volwaardig mens met universele rechten werd eeuwenlang betwist, en pas recent is deze omissie gerepareerd. De principes van het liberalisme zijn de afgelopen decennia door zowel rechts als links tot uitersten gedreven: neoliberalen maakten een cultus van economische vrijheid, terwijl progressieven zich richtten op identiteit boven universaliteit. Het resultaat, stelt Fukuyama, is toenemende polarisatie en een toenemend gevaar voor onze democratie. In dit heldere verslag van de huidige politieke onvrede biedt Fukuyama een essentiële verdediging van een liberalisme voor de eenentwintigste eeuw.

Korte omschrijving

In deze heldere analyse van de huidige politieke onvrede biedt Fukuyama, de belangrijkste politieke filosoof ter wereld, een essentiële verdediging van het liberalisme en de liberale democratie.

Details

Details
Titel Het liberalisme en zijn schaduwzijden
Auteur(s) Francis Fukuyama
Vertaler Frans Reusink
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 224
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 21-06-2022
Afmetingen 215mm x 144mm x 26mm
Gewicht 392gr
ISBN/ISBN13 9789045047027

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Het liberalisme en zijn schaduwzijden
Waardering