Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593

Proef de smaak van de 16de eeuw
Nederlands | 15-10-2020 | 256 blz.
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789056156497
€ 29,95

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 3 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Het Excellente Kookboek van doctor Carolus Battus verscheen in 1593 te Dordrecht als afsluiting van een medisch werk. Het is het eerste gedrukte kookboek in de Republiek. Deze verzameling van zo’n driehonderd recepten laat op unieke wijze de veranderende keuken zien van de late middeleeuwen naar de moderne tijd. Neerlandici Christianne Muusers en Marleen Willebrands hebben dit historische kookboek hertaald in modern Nederlands, met uitgebreide achtergrondinformatie over Battus, zijn gezondheidsleer, de keukeninrichting en Battus’ kookkunst. Ruim dertig bewerkte recepten brengen de smaak van het verleden op uw bord. Kunsthistorica Alexandra van Dongen beschrijft de gedekte tafel en de tafelmanieren uit die tijd. De tafel illustreert zij met zestiende-eeuws tafelgerei uit de collectie van Museum Boijmans van Beuningen. Winnaar Joop Witteveenprijs 2022! De Joop Witteveenprijs wordt uitgereikt aan een publicatie van de afgelopen twee jaar, waarin de geschiedenis van voeding in Nederland en België in de breedste zin van het woord is beschreven, aan de hand van gedegen historisch onderzoek. De ‘breedste zin van het woord’ slaat op onderzoeken over de geschiedenis van kookboeken, culinaire gebruiken, ingrediënten, huishoudkunde, etiquette, restaurants en voedingsleer, en nog veel meer. Dit jaar gaat de prijs naar Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593 van Marleen Willebrands, Christianne Muusers en Alexandra van Dongen.

Details

Details
Titel Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593
Auteur(s) Marleen Willebrands, Christianne Muusers, Alexandra van Dongen
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 256
Uitgever 20 Leafdesdichten BV Bornmeer
Publicatiedatum 15-10-2020
Afmetingen 257mm x 204mm x 24mm
Gewicht 1220gr
ISBN/ISBN13 9789056156497

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593
Waardering