Het einde van de BV Nederland

Nederlands | 30-05-2022 | 96 blz.
Auteur(s): Kim Putters
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789044651539
Referentie:
€ 15,00

Betaal bij ons veilig met:

Verwachte leverdatum is 12 december
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Nederland staat aan de vooravond van grote veranderingen rond duurzaamheid en energievoorziening, de aanpak van de woningnood en het tegengaan van polarisatie en kansenongelijkheid. Er is veel behoefte aan duiding van wat dit vandaag en morgen voor ons betekent in een steeds meer verdeelde samenleving (en wereld), waarin het vertrouwen in politici en hun handelen daalt.
De nadruk op het steeds efficiënter managen van de BV Nederland biedt geen antwoord op die grote vragen. Bovendien staat de betrouwbaarheid en rechtvaardigheid van de overheid ter discussie door bijvoorbeeld de kinderopvangtoeslagaffaire en de ingewikkelde regels in de zorg en sociale zekerheid. Het is onduidelijk wat mensen van hun overheid mogen verwachten en andersom. Het ‘sociaal contract’ tussen burgers en hun overheid is afgebrokkeld, terwijl we op elkaar moeten kunnen rekenen. Er is meer toekomstperspectief nodig, een verhaal over en voor Nederland. Over hoe mensen zich verbonden voelen, zinvol mee kunnen doen en erbij blijven horen. Een verhaal dat ons inspireert.

Kim Putters was tot medio 2022 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daarnaast heeft hij in vele gremia zitting, zoals de SER, het Oranje Fonds en het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Eerder schreef hij onder meer Veenbrand. Smeulende kwesties in de welvarende samenleving (2019).

Details

Details
Titel Het einde van de BV Nederland
Auteur(s) Kim Putters
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 96
Uitgever Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum 30-05-2022
Afmetingen 199mm x 125mm x 14mm
Gewicht 138gr
ISBN/ISBN13 9789044651539

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Het einde van de BV Nederland
Waardering