Het dikke denkboek

filosofie voor beginners
Nederlands | 15-04-2014 | 368 blz.
Auteur(s): Reynier Molenaar
Illustrator: Sieger Zuidersma
Bewerker: Norma Montulet, Fabien van der Ham
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789081812122
* DUIK IN DE WERELD DIE FILOSOFIE HEET * ZOEK ZELF JE ANTWOORDEN OP LEVENSVRAGEN * WORDT NOG WIJZER EN NOG SLIMMER * LEER FILOSOFEREN, ARGUMENTEREN EN REDENEREN * MAAK KENNIS MET DE 15 GROOTSTE FILOSOFEN DIE OOIT GELEEFD HEBBEN * LEER HUN BEROEMDE UITSPRAKEN UIT JE HOOFD * VERBAAS EN VERMOEI JE OUDERS, GROOTOUDERS, LERAREN, BUREN EN KLASGENOTEN MET JE KENNIS * GENIET VAN DE PUZZELS, WEETJES EN PRIKKELENDE VRAGEN * LACH LUID OM DE GRAPPIGE CARTOONS EN ANEKDOTES * VERBETER DE WERELD EN BEGIN MET DIT BOEK *
Met dit boek leer je zelf filosoferen. Eenvoudige en luchtige uitleg van de beginselen van de filosofie aan de hand van 15 centrale themavragen, bedoeld voor jonge lezers vanaf ongeveer 12 jaar. Met cartoons en illustraties.
€ 17,45

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Het Dikke Denkboek gaat over filosofie. Een boek vol leuke weetjes en interessante vraagstukken. Geen al te zware kost dus, maar prikkelende kwesties, bedoeld om je aan het denken te zetten. Filosoferen, hoe doe je dat precies? Aan de hand van themavragen krijg je stukje bij beetje een idee. Voorbeelden van antwoorden op die vragen worden gegeven via bekende filosofen uit de Westerse traditie. Van Thales en Plato tot Bergson, Wittgenstein en Sartre. Bijvoorbeeld: Wat is kennis? Wie ben ik eigenlijk? Kan ik wel iets zeker weten? Hoe weet ik precies wat goed is? En wat rechtvaardig? Bestaat God nou wel of niet? Kom je daar überhaupt achter, en hoe dan? Van filosofie word je behoorlijk wat wijzer; niet in de laatste plaats over jezelf. Het betwijfelen van uitspraken en meningen leert dat de waarheid niet zo simpel in elkaar zit. Tegelijkertijd ontdek je dat je slimmer bent dan je aanvankelijk dacht. Want iedereen kan filosoferen! Filosofie is behalve nuttig ook gewoon onwijs (!) leuk. Voor een gesprek aan tafel of op een feestje of in de klas. Maar interessanter dan dat: eindelijk kan je die betweters eens lekker de mond snoeren met jouw filosofische inbreng!

Korte omschrijving

Met dit boek leer je zelf filosoferen. Eenvoudige en luchtige uitleg van de beginselen van de filosofie aan de hand van 15 centrale themavragen, bedoeld voor jonge lezers vanaf ongeveer 12 jaar. Met cartoons en illustraties.

Details

Details
Titel Het dikke denkboek
Auteur(s) Reynier Molenaar
Illustrator Sieger Zuidersma
Bewerker Norma Montulet, Fabien van der Ham
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 368
Uitgever Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum 15-04-2014
Afmetingen 201mm x 126mm x 25mm
Gewicht 373gr
ISBN/ISBN13 9789081812122

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Het dikke denkboek
Waardering