Groene stoom

avonturen langs het Duitse lijntje
Nederlands | 19-09-2017 | 174 blz.
Auteur(s): Gerard Sonnemans
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789491707131
Acht jaar na het verschijnen van de eerste druk is 'Groene stoom' nog altijd actueel. De belangstelling voor stoomtreinen, het Duitse lijntje en de natuur is onverminderd groot. Het boek heeft voor deze heruitgave een facelift gekregen. De teksten zijn opgepoetst en er staan meer foto’s in. Inclusief een gloednieuw verhaal over de moord op de Veghelse stationschef in 1904. Waargebeurd, zoals de meeste verhalen in Groene stoom.
In 'Groene stoom' vinden het oude Duitse lijntje en de nieuwe natuur van een ecologische verbindingszone elkaar. In acht verhalen en een reeks informatieve teksten worden verleden, heden en toekomst voor jong en oud op boeiende wijze verteld.
Referentie:
€ 15,95

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 6 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Dit boek brengt verschillende werelden bij elkaar. Het Duitse lijntje was een spoorweg die lang geleden mensen en goederen van Nederland naar Duitsland en weer terug bracht. Tegenwoordig verplaatsen planten en dieren zich over de oude spoorlijn van het ene natuurgebied naar het andere. De stoom van de laatste trein is allang met de wind weggewaaid; de natuur stoomt nu op over het Duitse lijntje: groene stoom! De verhalen koppelen het verleden, het heden en de toekomst aan elkaar. Ze brengen je terug naar de tijd dat de spoorlijn werd aangelegd, ze laten zien hoe de trein mensen met elkaar verbond (zowel gewone mensen als keizers, koningen en tsaren), maar ook hoe rampen, oorlog en een roofoverval de mensen op en rond het spoor in gevaar brachten. En tot slot kun je lezen hoe mens en natuur het Duitse lijntje tegenwoordig gebruiken. In de informatieve teksten vind je allerlei wetenswaardigheden over stoomtreinen, de oude spoorlijn en zijn nieuwe bestemming.

Korte omschrijving

In 'Groene stoom' vinden het oude Duitse lijntje en de nieuwe natuur van een ecologische verbindingszone elkaar. In acht verhalen en een reeks informatieve teksten worden verleden, heden en toekomst voor jong en oud op boeiende wijze verteld.

Details

Details
Titel Groene stoom
Auteur(s) Gerard Sonnemans
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 174
Uitgever Coöperatieve Uitgeverij Menuet U.A.
Publicatiedatum 19-09-2017
Afmetingen 215mm x 147mm x 14mm
Gewicht 351gr
ISBN/ISBN13 9789491707131

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Groene stoom
Waardering