Fascinerend leven

Een geschiedenis van de biologie
Nederlands | 12-01-2022 | 744 blz.
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789401478540
Referentie:
€ 45,00

Betaal bij ons veilig met:

Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis!
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

De voorbije decennia is de aandacht voor biologie, zowel in de wijsbegeerte, de geschiedenis als in andere disciplines, sterk gestegen. De biologie wordt nu al de wetenschap van de 21ste eeuw genoemd. De filosofie van de biologie werd een volwaardige wijsgerige discipline en belangrijke biologen en wetenschapshistorici gaven de geschiedenis van de biologie de plaats die ze verdient.

Dit boek bundelt 22 teksten over telkens een of meerdere kernfiguren: van Aristoteles en Galenus tot Charles Darwin en Francis Crick; van René Descartes en Gregor Mendel tot Niko Tinbergen en Rachel Carson. Aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van hun natuurwetenschappelijk denken en hoe zich dit verhoudt ten opzichte van de toen heersende denkbeelden. Vier wetenschappers reflecteren tot slot over het heden en de toekomst van de biologie.

De samenstellers van dit boek delen een gemeenschappelijke belangstelling voor zowel de wetenschappelijke, filosofische als historische aspecten van de biologie. Lien Van Speybroeck behaalde een doctoraat aan de Universiteit Gent met een proefschrift over de filosofische aspecten van de epigenetica. Johan Braeckman specialiseerde zich in Charles Darwin en de evolutietheorie, en doceert onder meer geschiedenis van de biologie aan de Universiteit Gent.

Details

Details
Titel Fascinerend leven
Auteur(s) Johan Braeckman, Linda Van Speybroeck
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 744
Uitgever Terra - Lannoo, Uitgeverij
Publicatiedatum 12-01-2022
Afmetingen 247mm x 178mm x 53mm
Gewicht 1564gr
ISBN/ISBN13 9789401478540

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Fascinerend leven
Waardering