Etty Hillesum

Het verhaal van haar leven
Nederlands | 20-09-2022 | 576 blz.
Auteur(s): Judith Koelemeijer
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789463821742
‘Een meeslepende levensgeschiedenis van een unieke geest.’ – Geert Mak ‘Judith Koelemeijer op haar allerbest.’ – Annejet van der Zijl Over Koelemeijers eerdere werk: ‘Natuurlijk ging het in de meeste gezinnen zo, in de jaren vijftig en zestig. Maar het wordt niet vaak zo mooi beschreven.’ – NRC Handelsblad ‘Judith Koelemeijer is er met haar mooie, sobere stijl opnieuw in geslaagd een meeslepend boek te schrijven.’ – Algemeen Dagblad ‘Hemelvaart laat zich lezen als een roman. De literaire kwaliteit schuilt in de geraffineerde compositie en thematiek, de heldere stijl. Daarnaast bewijst Koelemeijer zich opnieuw als een behoedzame verteller met een sterk expressief vermogen.’ **** – de Volkskrant
Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven is de meeslepende geschiedenis van een jonge, gepassioneerde vrouw die ook onder de gruwelijkste omstandigheden trouw bleef aan haar idealen en zichzelf.
Referentie:
€ 34,95

Betaal bij ons veilig met:

Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis!
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Op 9 maart 1941 begint de dan 27-jarige Etty Hillesum een dagboek. Terwijl de nazi’s haar als Joodse vrouw in Amsterdam steeds openlijker vervolgen, getuigt zij van een imponerende geestelijke vrijheid. Haar aantekeningen over de liefde, erotiek, familierelaties, vriendschap, geloof, zinloze haat en lotsverbondenheid zijn hoogstpersoonlijk, zeldzaam eerlijk, en tegelijkertijd volstrekt universeel. Sinds de eerste publicatie van haar dagboeken en brieven hebben de geschriften van Etty Hillesum (1914-1943) wereldwijd miljoenen lezers geïnspireerd. Maar wie was zij eigenlijk? Welke vrouw van vlees en bloed gaat schuil achter haar mooie woorden? Judith Koelemeijer wist een schat aan nog onbekend materiaal te verzamelen. In deze biografie geeft zij een verrassend nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren, en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken. Etty Hillesum blijkt iemand met vele gezichten, getekend door een beladen familiegeschiedenis, waaraan zij zich tenslotte tóch weet te ontworstelen. Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven is de meeslepende geschiedenis van een jonge, gepassioneerde vrouw die ook onder de meest gruwelijke omstandigheden trouw bleef aan haar idealen en zichzelf.

Korte omschrijving

Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven is de meeslepende geschiedenis van een jonge, gepassioneerde vrouw die ook onder de gruwelijkste omstandigheden trouw bleef aan haar idealen en zichzelf.

Details

Details
Titel Etty Hillesum
Auteur(s) Judith Koelemeijer
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 576
Uitgever Balans, Uitgeverij
Publicatiedatum 20-09-2022
Afmetingen 216mm x 136mm x 35mm
Gewicht 762gr
ISBN/ISBN13 9789463821742

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Etty Hillesum
Waardering