Direct naar: Uitgelicht | Persoonlijke groei | Bewustwording | Kenmerken van hekserij | Hekserij voor beginners | Hekserij voor gevorderden | Paganisme & heidendom | Divinatie | Tarot | Orakel | Astrologie | Runen | Over esoterie boeken kopen | Bekijk ook

Esoterische kennis & wijsheid

Officieel omvat de studie van esoterie, als wetenschappelijk vakgebied, alle alternatieve religieuze stromingen en verschijnselen. In de praktijk wordt het vooral geassocieerd met wijsheid over onzichtbare verschijnselen. Daardoor is het een parapluterm voor occultisme, spiritualisme en aanverwante trends in moderne en hedendaagse cultuur zoals new age en occulture.

Daarnaast ligt er bij esoterie veel nadruk op individuele ervaring en persoonlijke studie. Dit is heel mooi, maar kan ook als zwaar of lastig worden gezien. Om je te ondersteunen bij je spirituele reis belichten wij daarom een aantal inspirerende esoterische boeken.

Ben je naar iets specifieks op zoek? In het menu hierboven kun je meteen navigeren naar het onderwerp van jouw keuze.

Uitgelicht Geschiedenis van de westerse esoterie
In dit boek wordt de geschiedenis van de westerse esoterische traditie uitgebreid beschreven. Vanaf de oude tijden tot het heden.
Uitgelicht Een reis langs de mysteriën
In 'Een reis langs de mysteriën' neemt Jacob Slavenburg de lezer mee naar een deels verborgen geschiedenis die vaak in het geheim werd doorgegeven van ingewijde tot ingewijde.

Beleef het onderweg Moderne pelgrims
Vroeger was pelgrimeren voornamelijk een religieus gebeuren. Anno 2022 heeft pelgrimeren ook sportieve en sociale motieven: vriendschapsbanden aanhalen, cultuurhistorische interesses, genieten van landschap en natuur.
Om tot rust te komen 2 minuten tot je slaapt
Selfcare voor een druk leven: praktische oefeningen en inzichten om een diepe, herstellende nachtrust te bereiken

Kenmerken van hekserij

De energie van het leven

Hekserij is een natuurreligie. Heksen eren het leven en de aarde door stil te staan bij energieën, die van de natuur en die van henzelf. Hierdoor zijn heksen zich scherp bewust van natuurlijke veranderingen en ritmen. Zij bewegen mee met deze cycli middels jaar- en maanfeesten. Hierbij maken heksen gebruik van rituelen, symbolen, kruiden, oliën, stenen, spreuken, divinatie en nog veel meer.

Jouw persoonlijke pad

Toch is hekserij bovenal een persoonlijke levensovertuiging en ontwikkelingsreis. Het is geen strikte leer en er zijn geen vaste regels. Hekserij biedt slechts een raamwerk om conclusies uit eigen ervaringen te trekken. Iedereen wordt aangemoedigd om een individueel pad te bewandelen en zelf actief aan de slag te gaan, maar ook om te lezen over de kennis en overtuigingen van anderen.

Gouden tip Manifesteren kun je leren
Manifesteren is de kunst om je dromen te realiseren. Dit boek is een must-read voor iedereen die klaar is om te shinen. En het mooie eraan is: iedereen kan het leren!
Nieuw De wijsheid van de heks
Susan Smit, inmiddels al ruim twintig jaar op het pad van de heks, deelt in dit boek wat ze zelf allemaal heeft geleerd op haar persoonlijke ontwikkelingsreis.

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief verhalen beginnen hier

Wekelijkse update met tips, de agenda, cadeauhulp & inspiratie.

Tip van Mutte Heks in het groen
Leer alles over oerkracht, natuurmagie, rituelen, elementen en de seizoenen in 'Heks in het groen' van bestsellerauteur Lunadea, een van Nederlands bekendste heksen!
Internationale bestseller De ontembare vrouw
Jungiaans psychoanalyticus Clarissa Pinkola Estes sprokkelde voor haar internationale bestseller 'De Ontembare Vrouw' vele bekende en minder bekende sprookjes, mythen en verhalen uit de hele wereld bijeen.

Divinatie

Orakel- & tarotkaarten

Orakel- en tarotkaarten worden beide gebruikt voor divinatie, als directe verbinding met je innerlijke wijsheid en als hulpmiddel bij het mediteren. Het is bij het kopen van een orakel- of tarotdeck ongelooflijk belangrijk om af te gaan op je intuïtie. Welke kleur spreekt je aan? Welk thema grijpt jouw aandacht? Welke illustraties vind je mooi?

Laat je inspireren door onze favorieten en misschien heb jij straks wel je nieuwe lievelingsdeck in handen!

Tip van Mutte Pythia, de hogepriesteres
In dit boek beschrijft Petra Stam de symboliek van de details, de kleuren en de samenhang van de symbolen op de 22 Grote Arcana kaarten zeer uitgebreid. Zo kun je elke kaart op microniveau begrijpen én algemeen duiden.
Kleurboek De wereld van tarot
Ga mee op een kleurrijke reis en ontdek de mystieke kunst van tarot! Kaarten uit de Grote en Kleine Arcana hebben in dit boek een nieuw ontwerp vol eigentijdse details gekregen, waardoor de set anders is dan alle andere.

Tip van Mutte Werken met de kracht van runen
Om effectief te kunnen werken met runen is kennis van de betekenis van deze symbolen noodzakelijk. Daarom wordt in dit boek niet alleen elke rune apart beschreven, met de bijhorende correspondenties, maar ook de voorspellende waarde van deze symbolen toegelicht.
Must have Runen, de weg naar binnen
'Runen, de weg naar binnen' neemt je mee op een spirituele reis en geeft je na ieder pad in de reis een opdracht. Zo vertrek je vanuit je dagbewustzijn naar je gevoelsbewustzijn.

Esoterie boeken kopen

Esoterische boeken zijn er voor iedereen die voelt of weet dat het leven meer te bieden heeft dan de zintuigelijke wereld waarin we onze belevenissen opdoen. Bij De Vries Van Stockum vind je goede esoterische boeken die aansluiten op jouw spirituele belevingswereld. Verdiep je in onze boekentips om meer te leren over mystieke en buitenzintuigelijk ervaringen, en (her)vind jouw connectie met de kosmische krachten om je heen.

Benieuwd naar andere boekentips? Neem ook eens hier een kijkje!