Erasmus

Dwarsdenker
Nederlands | 04-03-2021 | 752 blz.
Auteur(s): Sandra Langereis
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789403120317
Een indringend en ongekend compleet portret van Erasmus
€ 39,99

Betaal bij ons veilig met:

Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis!
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Erasmus is een van de grootste auteurs van Nederland en België, en zelfs van heel Europa. Hij verpersoonlijkt de overgang van de middeleeuwen naar de moderne tijd. Zijn betekenis voor de literatuur- én wetenschapsgeschiedenis is immens. Erasmus’ duizenden brieven over onderwerpen als gewetensdwang en drukpersvrijheid hebben niets aan zeggingskracht ingeboet.
Het grootste deel van Erasmus’ leven en werk bleef tot nu toe onderbelicht. Sandra Langereis is de eerste biograaf die zijn levensverhaal recht doet door zijn enorme briefwisseling op de voet te volgen en de wording van zijn complete literaire erfenis te beschrijven. Ze toont hem als de sprankelende auteur van de Lof der zotheid en als brutale bijbelwetenschapper die het net zo hevig aan de stok kreeg met inquisiteurs als met Luther. Erasmus’ levensverhaal werpt licht op een bewogen tijdvak: een eeuw van felle humor en grof geweld, van religieus fanatisme en strijd voor intellectuele vrijheid. Deze rijke biografie maakt de actualiteit van geschiedenis invoelbaar.
Nooit kwam Erasmus geestiger, slimmer, scherper, dapperder, dwarser, bozer, banger en, in één woord, menselijker in beeld. En niet eerder werd Erasmus’ tijd levendiger voor het voetlicht gebracht dan in deze biografie.

Korte omschrijving

Een indringend en ongekend compleet portret van Erasmus

Details

Details
Titel Erasmus
Auteur(s) Sandra Langereis
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 752
Uitgever Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum 04-03-2021
Afmetingen 242mm x 168mm x 56mm
Gewicht 1245gr
ISBN/ISBN13 9789403120317

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Erasmus
Waardering