Een kleine geschiedenis van pasta

Hoe tien pastagerechten de wereld veroverden
Nederlands | 29-06-2021 | 304 blz.
Auteur(s): Luca Cesari
Vertaler: Carolien Steenbergen, Annemart Pilon, Jeanne Crijns
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789026356469
Een kleine geschiedenis van pasta van culinair historicus Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten.
€ 25,00

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 3 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Een kleine geschiedenis van pasta van gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari is een smaakvolle geschiedenis van de Italiaanse keuken.

Pasta is het nationale gerecht van Italië en als er één gerecht is dat in geen enkel Italiaans restaurant ter wereld mag ontbreken, is het pasta al pomodoro. Wat is het verhaal achter deze klassieker? En hoe zit het met die andere traditionele gerechten, zoals pasta alla carbonara, all’amatriciana of de favorieten: lasagne en ragù alla bolognese?

In Een kleine geschiedenis van pasta belicht culinair historicus Luca Cesari op verhalende wijze de ontstaansgeschiedenis van de tien favoriete pastagerechten. Niet alleen in Italië, maar wereldwijd. De schat aan prachtige verhalen vult hij aan met verschillende recepten. Zowel de klassieke, de populairste als de innovatiefste varianten van deze bekende gerechten komen voorbij.

Een kleine geschiedenis van pasta van Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten.

‘Toch is dit een verrukkelijk heilige huisjes omver schoppend boek, zeer kundig uitgezocht. Een aanrader dus, waarvan ik hoop dat ook heel veel Italianen het lezen.’ – De Volkskrant

Korte omschrijving

Een kleine geschiedenis van pasta van culinair historicus Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten.

Details

Details
Titel Een kleine geschiedenis van pasta
Auteur(s) Luca Cesari
Vertaler Carolien Steenbergen, Annemart Pilon, Jeanne Crijns
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 304
Uitgever Ambo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 29-06-2021
Afmetingen 223mm x 147mm x 29mm
Gewicht 496gr
ISBN/ISBN13 9789026356469

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Een kleine geschiedenis van pasta
Waardering