Derksen

Het spraakmakende leven van Johan Derksen
Nederlands | 25-06-2021 | 400 blz.
Auteur(s): Michel van Egmond, Antoinnette Scheulderman
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789048858675
Openhartig biografisch portret van een van de meest controversiële tv-sterren in Nederland
€ 21,99

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en sterinterviewer Antoinnette Scheulderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen.

Samen schetsen ze een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera's ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: 'Ik heb alleen op tv een grote bek.'

Alles komt aan bod in dit boek. Zijn successen als journalist en televisiester, maar ook zijn tragische jeugd en zijn misdragingen als voetballer. Zijn lange vriendschappen met Johan Cruijff en Harry Muskee en zijn diepe liefde voor de blues, maar ook de vechtpartij met Van Morrison en zijn constante neiging tot choqueren. Hij staat uitgebreid stil bij de tragische dood van zijn eerste vrouw en bij zijn eigen val van de trap, maar ook bij het krankzinnige eetpatroon dat hij erop nahoudt en natuurlijk bij de rel rond zijn Akwasi-grap en de verstrekkende gevolgen daarvan.

Michel van Egmond nam de reportages in dit boek voor zijn rekening. Hij bezocht met Derksen de plekken van diens jeugd, bracht uren door in het doorrookte en met cd's volgestouwde tuinhuis van de hoofdpersoon en stond er met zijn neus bovenop toen achter de schermen van Veronica Inside een ruzie ontstond die bijna het einde van het programma betekende.
Antoinnette Scheulderman interviewde Derksen een jaar lang met grote regelmaat en deed dat op de voor haar zo kenmerkende wijze: vasthoudend, persoonlijk, prikkelend, vol mededogen maar ook streng als het moet, en altijd met een goed ontwikkeld oor voor het sprekende detail.
Het eindresultaat is een unieke biografische schets van een van de meest besproken mensen in Nederland.

Korte omschrijving

Openhartig biografisch portret van een van de meest controversiële tv-sterren in Nederland

Details

Details
Titel Derksen
Auteur(s) Michel van Egmond, Antoinnette Scheulderman
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 400
Uitgever Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum 25-06-2021
Afmetingen 211mm x 136mm x 32mm
Gewicht 476gr
ISBN/ISBN13 9789048858675

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Derksen
Waardering