De zweetvoetenman

over rechtzaken & regels (en een hoop gedoe)
Nederlands | 18-09-2017
Auteur(s): Annet Huizing
Illustrator: Margot Westerman
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789047708261
Referentie:
€ 29,99

Betaal bij ons veilig met:

Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis!
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Wie had kunnen denken dat het recht zo interessant, spannend en soms ook grappig zou zijn? In een boek vol waargebeurde verhalen brengt Annet Huizing samen met illustrator Margot Westermann de rechtsstaat tot leven.

En waar gaan die verhalen dan over? Over het zeilmeisje Laura, dat eerst niet en later wel in haar eentje de zee op mocht. Over de man die 'fuck de koning!' riep. Over rapper Typhoon die door de politie aan de kant werd gezet omdat hij in een dure auto reed. En over de onterechte veroordeling van Lucia de B. Aan de hand van bekende en onbekende zaken ontdek je als lezer hoe het recht werkt en hoe een rechter tot zijn oordeel komt. Ook kom je erachter dat ogenschijnlijk eenvoudige zaken bij nader inzien toch meer haken en ogen hebben.

Intrigerende vragen komen aan bod: wat als je per ongeluk de verkeerde vermoordt? Heeft een hond inspraak? Mag je je eigen fiets terugstelen? Wanneer mag je iemand een knal verkopen? Waarom bemoeit de overheid zich met hagelslag? En mag je liegen tegen de rechter?

De verhalen zijn geïllustreerd met cartooneske tekeningen en infographics. Vier uitklappagina's geven extra informatie over de gang van zaken in het recht, hoe het eraan toegaat in de rechtszaal en hoe een wet wordt gemaakt. Dit boek laat zien dat het recht overal is, en van iedereen.

Details

Details
Titel De zweetvoetenman
Auteur(s) Annet Huizing
Illustrator Margot Westerman
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Uitgever Lemniscaat B.V., Uitgeverij
Publicatiedatum 18-09-2017
Afmetingen 258mm x 222mm x 35mm
Gewicht 1335gr
ISBN/ISBN13 9789047708261

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De zweetvoetenman
Waardering