De wetenschap over Shackletons expeditie

Nederlands | 08-11-2022 | 48 blz.
Auteur(s): Tammy Enz
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789464390643
In 1914 vertrok Ernest Shackleton op zijn schip Endurance naar Antarctica. Shackleton wilde de eerste zijn die dit ijskoude continent zou oversteken, en wetenschappelijke kennis zou hem daarbij helpen. Maar al vanaf het begin kampte de expeditie met tegenslagen. Ontdek hoe Shackleton en zijn bemanning al hun kennis en creativiteit moesten inzetten om te overleven op het ijs.
In 1914 wilde Ernest Shackleton de eerste zijn die Antarctica zou oversteken. Maar al vanaf het begin kampte de expeditie met tegenslagen. Lees hoe de mannen 1,5 jaar ijzige kou overleefden.
Referentie:
€ 24,00

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: Leverbaar vanaf 08-11-2022
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

en jij het verhaal van ontdekkingsreiziger en avonturier Ernest Shackleton? In 1914 vertrok hij op zijn schip Endurance naar Antarctica. Shackleton wilde de eerste zijn die dit ijskoude continent zou oversteken, en wetenschappelijke kennis zou hem daarbij helpen. Maar al vanaf het begin kampte de expeditie met tegenslagen. Ontdek hoe Shackleton en zijn bemanning al hun kennis en creativiteit moesten inzetten om te overleven op het ijs. Stap in de wereld van de wetenschap achter beroemde gebeurtenissen uit de geschiedenis. Hoe voer het zeilschip Mayflower de Atlantische Oceaan over? Waarom bleven de schatten in de graftombe van farao Toetanchamon zo goed bewaard? En hoe overleefden avonturiers 1,5 jaar ijzige kou op Antarctica zonder contact met de buitenwereld? Door slim met kennis om te gaan! Lees wat mensen lang geleden al wisten over de wereld van aardrijkskunde, biologie, natuurkunde en scheikunde. En wat we inmiddels hebben bijgeleerd.

Korte omschrijving

In 1914 wilde Ernest Shackleton de eerste zijn die Antarctica zou oversteken. Maar al vanaf het begin kampte de expeditie met tegenslagen. Lees hoe de mannen 1,5 jaar ijzige kou overleefden.

Details

Details
Titel De wetenschap over Shackletons expeditie
Auteur(s) Tammy Enz
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 48
Uitgever Schoolsupport Uitgeverij BV
Publicatiedatum 08-11-2022
ISBN/ISBN13 9789464390643

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De wetenschap over Shackletons expeditie
Waardering