De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka

Nederlands | 13-04-2012 | 204 blz.
Auteur(s): Hilde Berger
Vertaler: Henk ten Berge
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789054293316
€ 20,99

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 6 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Twee excentrieke figuren uit de culturele society beleven in deze biografische roman een liefde die letterlijk en figuurlijk waanzinnig is. Hij is Oskar Kokoschka, een gedreven kunstenaar en zij Alma Mahler, weduwe en muze van de componist, maar bovenal minnares van vele beroemde mannen.
Kokoschka is voor haar een van de vele veroveringen, terwijl hij zijn hele leven met haar wil delen. Hij is echt gek van haar en blijkt de meest jaloerse man aller tijden te zijn die in zijn hartstocht de grenzen van leven en dood opzoekt.
Alma deelt zijn passie in scènes die zinderen van tederheid, wreedheid, erotiek en artistieke bewogenheid en even hilarisch als dramatisch zijn. Hun opwindende relatie vindt een weerslag in zijn toneelstukken en schilderijen. In haar salons blijft Alma de spil van 'het wereldje' in Wenen, Berlijn en New York. Als Oskar zich buitengesloten voelt, neemt een levensgrote pop als Alma's evenbeeld haar plaats in. Het waanzinnige liefdesverhaal wordt steeds wilder.

Hilde Berger (1946) is Oostenrijkse en werd in het Duitse taalgebied bekend als actrice, regisseur, dramaturg, scenarioschrijfster en romancière. Zij schreef na De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka de roman Tod und Mädchen - Egon Schiele und die Frauen.

Details

Details
Titel De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka
Auteur(s) Hilde Berger
Vertaler Henk ten Berge
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 204
Uitgever Uitgeverij Conserve
Publicatiedatum 13-04-2012
Afmetingen 200mm x 125mm x 20mm
Gewicht 284gr
ISBN/ISBN13 9789054293316

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka
Waardering