De ontsnapping van de natuur

Een nieuwe kijk op kennis
Nederlands | 25-06-2018 | 256 blz.
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789025308438
€ 22,99

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 3 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

We hebben tegenwoordig zo’n grote invloed op de natuur dat we vernietigen wat we niet actief beschermen. En de natuur is zo complex dat we haar nooit helemaal zullen doorgronden. Kunnen we wel beschermen wat we niet kennen?

In De ontsnapping van de natuur komen Thomas Oudman en Theunis Piersma met voorbeelden van problemen die juist verergeren door te denken dat we alles kunnen weten. Bloemrijke weilanden vol mysteries worden vervangen door synthetisch groen, trekvogels leggen het af tegen windmolens en mensen worden versimpeld tot hun DNA. De auteurs tonen hoe het anders kan: door in te zien dat nieuwe vragen net zo belangrijk zijn als antwoorden. Door steeds beter te weten wat we niet weten.

De ontsnapping van de natuur is een hartstochtelijk pleidooi van een getalenteerde jonge ecoloog en zijn succesvolle leermeester voor een werkelijk duurzame omgang met onze aarde, vol mooie verhalen die dat onderstrepen. Een ode aan natuurlijke processen in Nederland, in Mauritanië en in mensen. Een boek voor iedereen die zich afvraagt waar het heen moet.

Details

Details
Titel De ontsnapping van de natuur
Auteur(s) Thomas Oudman, Theunis Piersma
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 256
Uitgever Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum 25-06-2018
Afmetingen 215mm x 136mm x 21mm
Gewicht 469gr
ISBN/ISBN13 9789025308438

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De ontsnapping van de natuur
Waardering