De nazi's kenden me bij naam

De onmogelijke dilemma's van een Joodse blokoudste in Auschwitz
Nederlands | 15-03-2022 | 352 blz.
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789023960799
Het waargebeurde verhaal van een joodse vrouw die als blokoudste in Auschwitz voor afschuwelijke dilemma’s werd gesteld.
Referentie:
€ 22,99

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 6 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

'De nazi’s kenden me bij naam' is het levensverhaal van Magda Hellinger, die als blokoudste werd aangesteld in Auschwitz-Birkenau en onmogelijke keuzes moest maken. Ze had de leiding over het beruchte Block 10, waar honderden vrouwen leden onder de medische experimenten die op hen werden uitgevoerd. Magda’s leven werd hiermee een balanceeract op het scherpst van de snede: met kleine daden van medemenselijkheid en moed redde ze talloze mensenlevens, maar liep daarbij voortdurend het risico om de verdenking van de SS op zich te laden en geëxecuteerd te worden. Door haar innerlijke kracht en instinct om te overleven lukte het haar om vriendschappen op te bouwen met de vrouwen die zich onder haar hoede bevonden en zelfs respect te krijgen van de nazi-officieren.

Dit verhaal is gebaseerd op Magda’s persoonlijke verhaal en aangevuld door het zorgvuldige onderzoek van haar dochter Maya Lee. Het is een indrukwekkende vertelling die een beeld schept van moed en veerkracht van de menselijke geest en is een inspiratie om te blijven geloven dat het goede zelfs in de meest vreselijke situaties kan standhouden.

Korte omschrijving

Het waargebeurde verhaal van een joodse vrouw die als blokoudste in Auschwitz voor afschuwelijke dilemma’s werd gesteld.

Details

Details
Titel De nazi's kenden me bij naam
Auteur(s) Magda Hellinger, Maya Lee, David Brewster
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 352
Uitgever VBK Media
Publicatiedatum 15-03-2022
Afmetingen 215mm x 135mm x 27mm
Gewicht 407gr
ISBN/ISBN13 9789023960799

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De nazi's kenden me bij naam
Waardering