De Lage Landen uit de kast

Pink power en popmuziek
Nederlands | 07-02-2022 | 224 blz.
Auteur(s): Filip Moens
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789464369267
De strijd van de LGBTQIA community is nog lang niet voorbij en Filip zet met dit boek een grote stap vooruit op weg naar aanvaarding, erkenning en begrip. Mooi dat hij het licht op ons laat schijnen, want ‘to know us, is to love us’. — Sam Bettens, muzikant Eindelijk is het er! Een boek over de invloed van popmuziek in de Lage Landen op de emancipatie van lgbt’s. — JOHANNA PAS, schrijfster en eigenaar van lgbt-boekhandel Kartonnen Dozen
Popmuziek en lgbt-emancipatie in de Lage Landen zijn onlosmakelijk verbonden. Filip Moens brengt een kaleidoscoop aan verhalen om nooit meer te vergeten.
€ 24,95

Betaal bij ons veilig met:

Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis!
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

De Lage Landen zijn voortrekkers in de lgbt+- ontvoogdingsstrijd. Filip Moens belicht de rol van de popmuziek in die strijd. Want muziek doet wat met mensen: muziek ontroert, verblijdt, brengt mensen samen en zet ze in beweging. Hij vertelt met kennis van zaken en in een meeslepende stijl over de muzikanten die de samenleving veranderden met hun liedjes. Will Ferdy en Albert Mol, bijvoorbeeld, die uit de kast kwamen op de nationale omroep. Of sterke vrouwen die genoeg hadden van mannelijke dominantie binnen de muziekindustrie. Van de pijnlijke verhalen van Soeur Sourire tot de erotische verbeelding van Oscar & the Wolf. Deze verhalen tonen de kronkelige aders en meervoudige gelaagdheid van de emancipatiestrijd. Met oog voor nuance en een kritische blik verweeft Filip Moens muziek, geschiedschrijving en voortschrijdend inzicht met als belangrijkste doel dat deze verhalen bewaard blijven. Opdat ooit iedereen kan liefhebben wie ze verkiezen.

Korte omschrijving

Popmuziek en lgbt-emancipatie in de Lage Landen zijn onlosmakelijk verbonden. Filip Moens brengt een kaleidoscoop aan verhalen om nooit meer te vergeten.

Details

Details
Titel De Lage Landen uit de kast
Auteur(s) Filip Moens
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 224
Uitgever Ertsberg B.V.
Publicatiedatum 07-02-2022
Afmetingen 210mm x 171mm x 24mm
Gewicht 432gr
ISBN/ISBN13 9789464369267

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De Lage Landen uit de kast
Waardering