De keukens van Oekraine

Olia Hercules


Nederlands | 29-11-2022 | 320 pagina's

9789043925754

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 39,99

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €2,95 | Gratis verzending boven de €24,99




Korte beschrijving/Annotatie

In 'De keukens van Oekraïne', het kookboek van de bekroonde chef Olia Hercules, ontdek je de bijzonder lekkere recepten en eetherinneringen uit alle windstreken van Oekraïne.

Tekst achterflap

In De keukens van Oekraïne deelt Olia Hercules haar recepten en eetherinneringen. Van geroosterde aubergineboter met tomatentoast, lichte bietenborsjtsj met home made dumplings tot zoete maanzaadcake toe: wie wist hoe verrassend lekker de Oekraïense keuken is? Olia weet als prijswinnende chef met Oekraïense roots als geen ander hoe ze van de klassiekers van haar vaderland frisse en sprankelende gerechten helemaal anno nu maakt. De keukens van Oekraïne bevat als extra prachtige verhalen over de eetgewoontes uit alle windstreken en alle keukens van het land; de binnen- en buitenkeuken. Zo ontdek je hap voor hap de keukens van dit land.

Dit boek ontving een nominatie van de vakjuryprijs van het Food and Friends Gouden Kookboek 2023:

In de ware Oekraiense keuken vind je zonnige gerechten in mediterrane stijl van de Zwarte Zeekust en hartverwarmend eten uit noorderlijker streken. Olia Hercules is een buitengewoon schrijftalent en hartstochtelijk ambassadeur voor de Oekraiense keuken.', aldus de vakjury van het Food and Friends Gouden Kookboek 2023

Een complete ontdekking! – Nigella Lawson

Olia’s boek is een overtuigende liefdesverklaring aan Oekraïne. Al bladerend, lezend en kokend, kun je niet anders dan óók verliefd worden op dit vruchtbare land, op haar vindingrijke bewoners en bovenal op haar keukens barstensvol warmte, poëzie, kleur en smaak. – Janneke Vreugdenhil

Vakvrouw Olia Hercules overtuigt met haar boek over de Oekraïense keuken - Trouw

Dit wil je maken!Delicious magazine

De keukens van Oekraïne is een aanrader – De Morgen

Biografie

Olia Hercules (Londen) is een Oekraïense chef en schreef eerder de kookboeken Mamuschka en Kaukasus. Zij kookte onder andere bij Ottolenghi en is verkozen tot The Observer Rising Star (2015).

Details

EAN :9789043925754
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  29-11-2022
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :254 mm
Breedte :199 mm
Dikte :36 mm
Gewicht :1205 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :320

Favoriet

Helaas (nog) niet vertaald in het Nederlands. In tegenstelling tot datgene wat de titel suggereert kun je hier het hele jaar uit koken. Veel Oekraïners hebben een lap grond ter grootte van een voetbalveld. Hier verbouwen zij groenten en fruit. Hun flatje in de stad is vaak te klein om alle oogst te verwerken. Daarom staat er op hun tuin vaak een zomerkeuken met een huisje eromheen. Daar worden de tomaten, paprika’s, pruimen, kortom de gehele oogst verwerkt. In het boek staat veel informatie over Oekraïense eetgewoonten. Een van de anekdotes gaat over het huwelijksbrood (traditioneel weegt dit 11 kilo) dat door Kateryna Porskalo wordt gemaakt op een houtoven in haar huis in Opishnya. Ze is zo beroemd dat er zelfs een keer een order voor zo’n brood helemaal uit New York kwam. Het brood ging per vrachtwagen naar Kiev en werd daar opgehaald door iemand die er speciaal voor met het vliegtuig naar Kiev was gevlogen.