De kat van Mondriaan

Nederlands | 05-01-2022 | 32 blz.
Auteur(s): Coen Bouwstra
Illustrator: Coen Bouwstra
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789089320674
Een tijdloos lees- en voorleesboek voor jong en oud over het leven en het werk van kunstenaar Piet Mondriaan, ter ere van zijn 150ste geboortejaar.
Referentie:
€ 14,50

Betaal bij ons veilig met:

Verwachte leverdatum is 12 december
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

In De kat van Mondriaan maak je kennis met de beroemde schilder Piet Mondriaan. Hij is vooral bekend door zijn schilderijen met zwarte lijnen en rode, blauwe en gele vlakken. Maar hij schilderde meer. In dit boek nemen hij en zijn kat je mee in zijn ontwikkeling als schilder die in Nederland begon. Vervolgens ging hij naar Parijs en in zijn laatste jaren woonde hij in New York. Mondriaan was geboeid door kleuren en lijnen en ontwikkelde zich tot een van de grootste schilders van abstracte kunst. Iedereen kent Piet Mondriaan, maar zijn werk is lastig te doorgronden. Daarom is het des te bewonderenswaardiger dat Coen Bouwstra, auteur en illustrator, erin slaagt het werk van de schilder ook voor de allerjongsten toegankelijk te maken. In prachtige taferelen laat hij zien wat Mondriaan bewoog. Mondriaan lette op kleur en op de patronen in het landschap. Zo bewoog hij zich steeds verder in de richting van het abstracte, met als hoogtepunt zijn Victory Boogie Woogie, geïnspireerd door de Boogiewoogie muziek.

Korte omschrijving

Een tijdloos lees- en voorleesboek voor jong en oud over het leven en het werk van kunstenaar Piet Mondriaan, ter ere van zijn 150ste geboortejaar.

Details

Details
Titel De kat van Mondriaan
Auteur(s) Coen Bouwstra
Illustrator Coen Bouwstra
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 32
Uitgever Spa uitgevers B.V.
Publicatiedatum 05-01-2022
Afmetingen 270mm x 200mm x 15mm
Gewicht 381gr
ISBN/ISBN13 9789089320674

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De kat van Mondriaan
Waardering