De Italiaanse prinses

Het rusteloze leven van Marianne van Oranje-Nassau
Nederlands | 28-10-2021 | 320 blz.
Auteur(s): Willemijn van Dijk
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789026352188
De Italiaanse prinses van Willemijn van Dijk vertelt het verhaal van Marianne van Oranje-Nassau, een verzwegen en vergeten prinses. Een relaas over moed, vrijheid, groots streven en klein geluk.
€ 22,99

Betaal bij ons veilig met:

Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis!
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

De Italiaanse prinses van Willemijn van Dijk is het verhaal van het verzwegen leven van prinses Marianne van Oranje-Nassau, een van de vooruitstrevendste en onafhankelijkste vrouwen van het negentiende-eeuwse Europa.

Marianne van Oranje-Nassau (1810-1883), de beruchte dochter van koning Willem I, is veruit de minst bekende prinses van het Nederlandse koningshuis. Ze trouwt op twintigjarige leeftijd met haar volle neef Albrecht, maar voelt zich met hem diep ongelukkig. Ze vlucht en ontpopt zich als vrijzinnige kunstverzamelaar, componist en reiziger. Als ontdekt wordt dat ze een affaire heeft met haar koetsier barst de bom. Na vele omzwervingen betrekt ze Villa Celi montana in Rome, die ze omtovert tot een vrijplaats voor Nederlandse kunstenaars en een culturele salon voor de hogere kringen. In die zonovergoten schaduwwereld besluit ze dat ze het belangrijkste in haar leven niet langer verborgen wil houden.

In De Italiaanse prinses reconstrueert Willemijn van Dijk het vergeten leven van deze onbekende Oranje. Tegen de achtergrond van een snel veranderend Europa beschrijft ze prachtig hoe prinses Marianne heldhaftig vocht voor haar eigen revolutionaire idealen.

Korte omschrijving

De Italiaanse prinses van Willemijn van Dijk vertelt het verhaal van Marianne van Oranje-Nassau, een verzwegen en vergeten prinses. Een relaas over moed, vrijheid, groots streven en klein geluk.

Details

Details
Titel De Italiaanse prinses
Auteur(s) Willemijn van Dijk
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 320
Uitgever Ambo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 28-10-2021
Afmetingen 217mm x 138mm x 27mm
Gewicht 407gr
ISBN/ISBN13 9789026352188

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De Italiaanse prinses
Waardering