De 50 gevaarlijkste bedrijven ter wereld

Zij geven vorm aan de wereld waarin we leven en bepalen, als we niet oppassen onze toekomst
Nederlands | 01-09-2022 | 624 blz.
Vertaler: Annemarie Raas
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789400514546
De 50 bedrijven die de internationale economie en ons dagelijks leven beheersen en, als we niet oppassen, onze toekomst bepalen.
€ 30,00

Betaal bij ons veilig met:

Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis!
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Grote multinationals beïnvloeden hoe we denken, wat we eten, wie we ontmoeten, hoe we onze tijd besteden en zelfs op wie we stemmen. Naarmate die bedrijven groeien, groeit ook hun invloed en macht over mensen en overheden. Om ervoor te zorgen dat de toekomst niet wordt gedicteerd door bedrijven, maar door mensen, moeten we weten wie ze zijn en hoe we ze kunnen controleren.

De ervaren financiële journalisten Hannu Sokala en Juha-Pekka Raeste beschrijven de vijftig bedrijven die een groot deel van de internationale marktkrachten bepalen. Sommige van die bedrijven zijn relatief onbekend (Zhongguó Yancao Zonggongsi en BlackRock), sommige voordehand liggend (Google en Amazon), sommige lijken misschien verrassend (Ikea en Disney) en sommige onvermijdelijk (Gazprom en Chevron). Sommige bedrijven profiteren van onze dagelijkse behoeften (Cargill en Coca-Cola), sommige van onze ijdelheid (ByteDance en Facebook) en sommige van onze hebzucht (Goldman Sachs en Berkshire Hathaway).

Het boek biedt een uitgebreid en vaak verrassend perspectief op de belangrijkste en gevaarlijkste bedrijven ter wereld. Zij geven vorm aan de wereld waarin we leven en bepalen, als we ze niet controleren, onze toekomst.

Korte omschrijving

De 50 bedrijven die de internationale economie en ons dagelijks leven beheersen en, als we niet oppassen, onze toekomst bepalen.

Details

Details
Titel De 50 gevaarlijkste bedrijven ter wereld
Auteur(s) Juha-Pekka Raeste, Hannu Sokala
Vertaler Annemarie Raas
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 624
Uitgever Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Publicatiedatum 01-09-2022
Afmetingen 229mm x 152mm x 49mm
Gewicht 866gr
ISBN/ISBN13 9789400514546

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De 50 gevaarlijkste bedrijven ter wereld
Waardering