Dalton: Lef

Nederlands | 27-08-2021 | 260 blz.
Auteur(s): René Berends, Hilde-Marie van Slochteren, Vera Otten-Binnerts
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789492618443
Dalton: LEF ondersteunt teams, individuele leraren en pedagogisch medewerkers zich bewust te worden van de eigen daltonvisie en helpt om die eigen visie door te ontwikkelen. Een leraar wordt een daltonleraar en een school een daltonschool als er gewerkt wordt vanuit een daltonvisie. En je bent een goede daltonleraar en een goede daltonschool als die eigen daltonvisie op een effectieve en efficiënte manier wordt gerealiseerd. Het boek biedt ook praktische ideeën om een onderwijspraktijk te realiseren die gestoeld is op zo’n daltonvisie. Met andere woorden: in Dalton: LEF worden de ‘why’, ‘how’ en ‘what’ van het daltononderwijs besproken. Het gaat daarbij om breed persoonsvormend onderwijs dat geïnspireerd is op het gedachtegoed van Helen Parkhurst, waarbij kinderen leren om mee te praten en mee te beslissen over het eigen leren en over het onderwijs dat daarvoor ingericht moet worden. Want een stem krijgen in de eigen ontwikkeling levert kinderen ervaringen op om uit te groeien tot een ‘mens met lef’.
Dalton: LEF ondersteunt teams, individuele leraren en pedagogisch medewerkers zich bewust te worden van de eigen daltonvisie en helpt om die eigen visie door te ontwikkelen.
€ 49,95

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Een leraar wordt een daltonleraar en een school een daltonschool als er gewerkt wordt vanuit een daltonvisie. En je bent een goede daltonleraar en een goede daltonschool als die eigen daltonvisie op een effectieve en efficiënte manier wordt gerealiseerd. Dalton: L E F ondersteunt teams, individuele leraren en pedagogisch medewerker zich bewust te worden van de eigen daltonvisie en helpt om die eigen visie door te ontwikkelen. Het boek biedt ook praktische ideeën om een onderwijspraktijk te realiseren die gestoeld is op zo’n daltonvisie. Met andere woorden: in Dalton: L E F worden de ‘why’, ‘how’ en ‘what’ van het daltononderwijs besproken. Het gaat daarbij om breed persoonsvormend onderwijs dat geïnspireerd is op het gedachtegoed van Helen Parkhurst, waarbij kinderen leren om mee te praten en mee te beslissen over het eigen leren en over het onderwijs dat daarvoor ingericht moet worden. Want een stem krijgen in de eigen ontwikkeling levert kinderen ervaringen op om uit te groeien tot een ‘mens met lef’.

Korte omschrijving

Dalton: LEF ondersteunt teams, individuele leraren en pedagogisch medewerkers zich bewust te worden van de eigen daltonvisie en helpt om die eigen visie door te ontwikkelen.

Details

Details
Titel Dalton: Lef
Auteur(s) René Berends, Hilde-Marie van Slochteren, Vera Otten-Binnerts
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 260
Uitgever Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum 27-08-2021
Afmetingen 279mm x 221mm x 18mm
Gewicht 1117gr
ISBN/ISBN13 9789492618443

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Dalton: Lef
Waardering