Dagboek van een invasie

Nederlands | 27-09-2022 | 240 blz.
Auteur(s): Andrej Koerkov
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789463822404
'Andrej Koerkov heeft een leven lang over absurde realiteiten geschreven, de satire voorbij. Het was de perfecte voorbereiding op wat nu gebeurt.' - The New York Times 'Dit is geschiedschrijving, met gevoel.' - Michael Palin
In dit dagboek doet de bekendste auteur van Oekraïne indringend verslag van een mens op de vlucht, van een land dat zich met hand en tand verdedigt, en van een cultuur aan de frontlinie.
Referentie:
€ 21,99

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: binnen 3 werkdagen
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Rusland is het land waarin hij werd geboren, Russisch is de taal waarin hij nog altijd schrijft. Dat zijn moederland zijn thuisland Oekraïne zou binnenvallen, leek Andrej Koerkov begin 2022 nog ondenkbaar. De bekendste schrijver van het land maakte zelfs plannen om naar zijn buitenhuisje te gaan om in alle rust aan zijn nieuwe roman te werken. Tot op 24 februari het luchtalarm boven Kyiv klonk. Net als honderdduizenden landgenoten moest Koerkov hals over kop vluchten en na een lange reis kwam hij uiteindelijk bij vreemden terecht in het westen van het land. Intussen bleef hij schrijven, niet aan zijn roman, maar in beschouwingen en dagboekaantekeningen: de ongelooflijke nieuwe werkelijkheid moest worden vastgelegd. Hij hield obsessief alle nieuws in de media bij, onderhield contact met vrienden en collega’s in het hele land – als hij ze nog kon bereiken – en reisde door Europa als een belangrijke woordvoerder voor het Oekraïense volk. Nu is er Dagboek van een invasie, het indringende verslag van een mens op de vlucht, van een land dat zich met hand en tand verdedigt, en van een cultuur aan de frontlinie. En dat alles met Koerkovs kenmerkende, scherpe oog voor de vele absurditeiten van het dagelijks leven in een oorlog. Nog niet eerder is het lot van Oekraïne zo indrukwekkend onder woorden gebracht.

Korte omschrijving

In dit dagboek doet de bekendste auteur van Oekraïne indringend verslag van een mens op de vlucht, van een land dat zich met hand en tand verdedigt, en van een cultuur aan de frontlinie.

Details

Details
Titel Dagboek van een invasie
Auteur(s) Andrej Koerkov
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 240
Uitgever Balans, Uitgeverij
Publicatiedatum 27-09-2022
Afmetingen 215mm x 136mm x 23mm
Gewicht 347gr
ISBN/ISBN13 9789463822404

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Dagboek van een invasie
Waardering