Antwerpen

De gloriejaren
Nederlands | 19-08-2021 | 400 blz.
Auteur(s): Michael Pye
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789403134215
Wervelende geschiedschrijving over een grootse stad
€ 29,99

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

De stad die Antwerpen ooit geweest is, is vandaag de dag haast onherkenbaar. Verwoest door de vlammen en bombardementen van de wereldoorlogen is haar geschiedenis goed verstopt achter een façade van herbouwde monumenten. Toch was de havenstad ooit het middelpunt van de wereld.
Als handelscentrum kende Antwerpen in de zestiende eeuw geen evenbeeld, en haar rijkdom en weelde leken ongeëvenaard. De stad van Plantijn en Brueghel stond bol van de bedrijvigheid. Bezoekers kwamen met hun koopwaar uit alle uithoeken van de wereld naar de stad waar de geldhandel floreerde.
Tegelijkertijd kende Antwerpen ook een schaduwkant: rellen, muiterijen en de inquisitie, die als een donkere wolk boven de joodse en protestante inwoners hing, lieten de uitzonderlijke welvaart van korte duur zijn. Desalniettemin blijkt de invloed van Antwerpen blijvend.
Met Antwerpen ontsluit bestsellerauteur Michael Pye het verhaal van een stad die tegen alle verwachtingen in opkwam als het kloppend hart van de zestiende eeuw, en in korte tijd de wereld wist te veranderen. Eén ding is volgens Pye zeker: zonder de Antwerpse geschiedenis zou vandaag niets hetzelfde zijn.

Korte omschrijving

Wervelende geschiedschrijving over een grootse stad

Details

Details
Titel Antwerpen
Auteur(s) Michael Pye
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 400
Uitgever Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum 19-08-2021
Afmetingen 238mm x 160mm x 33mm
Gewicht 651gr
ISBN/ISBN13 9789403134215

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Antwerpen
Waardering